Sült barack saláta

Sült őszibarack – fedezd fel, mert isteni és nagyon izgalmas!

A lédús, édes, zamatos őszibarack a nyári és koraőszi gyümölcskínálatból az egyik legnagyobb kedvenc, és nemcsak nyersen, de sütve is! Próbáltátok már? Ha nem, tegyétek meg, mert isteni finom, desszertnek, reggeli zabkásába és müzlibe téve is remek, sőt különféle sós fogásokhoz is jól passzol!

A sült őszibarack egyértelműen az "egyszerű, de nagyszerű" ételek toplistás versenyzője, nagyon könnyű elkészíteni, és ugyancsak változatosan variálható, a sütést, a fűszerezést és a felhasználást, tálalást illetően is. A sütéstől még intenzívebb az íze, a benne lévő cukor kissé karamellizálódik, a zamatai felerősödnek, és melegen, langyosan, hidegen is remekül felhasználható, ehhez mutatunk most néhány egyszerű ötletet.

A barackot süthetjük sütőben, serpenyőben, ha alkalom van rá, akár grillen is, csak annyi kell neki, hogy a hőtől kicsit összeessen, kicsit megkapja a meleg, grillen vagy serpenyőben 5-6 perc elég neki, forró sütőben 15-20 perc az ideális a barackok méretétől függően. Fűszerként fantasztikusan passzol hozzá a fahéj, a gyömbér vagy a kardamom, egy kis méz vagy balzsamecet is nagyon jót tud tenni neki.

Aki nem szereti az őszibarack pihés, prémes bőrét, az le is húzhatja, vagy használhat helyette nektarint, de megmosva, kicsit szivaccsal átdörzsölve az őszibarack elveszti szőrös jellegét.

További tippekért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Depositphotos