Egyéb kategória

Ez a 4 jel utalhat arra, hogy allergiásak vagytok az alkoholra

Alkoholfogyasztás után mindeni egy kicsit másképp érzi magát. Ha túl sokat isztok, rosszul lesztek tőle. A gyakori, rendszeres és túl sok alkohol elfogyasztásának hatására azonban egy idő után allergiás tüneteket produkálhattok. Fontos, hogy ez a haátr mindenkinél máskor jöhet el. Ez az a pont, amikor a szervezetetek már nem képes arra, hogy úgy bontsa le az alkoholt, ahogy azt korábban tette, ahogy azt kellene. Mutatjuk: ez a 4 jel utalhat arra, hogy allergiásak vagytok az alkoholra.

vous - 2018.09.12.
Ez a 4 jel utalhat arra, hogy allergiásak vagytok az alkoholra

Kipirosodott, forró arcbőr

Ha izzadtok, kiőirosodik az arcotok és forró lesz a bőrötök alkoholfogyasztás után, akkor érdemes felkeresni egy szakorvost, mert könnyen lehet, hogy ez az egyik jele az alkoholallergiának, ami jelentkezik nálatok. Ez azért van, mert a szervezet nem tudja lebontani az alkohol, átmenetileg megemelkedik a vérnyomásotok.

alkohol

alkohol
Forrás:
pixabay.com

Csalánkiütés

Kiütések, pattanás-szerű dudorok jelenhetnek meg a bőrötökön – ez ugyancsak az alkoholallergia egyik tünete lehet. Ez akkor is kialakulhat, ha érzékenyek vagytok az elfogyasztott alkohol egyes összetevőjére, például a búzára, árpára.

Légzési nehézségek

Ahogyan más allergiás reakció esetén, ebben az esetben is előfordulhatnak légzési nehézségek. Ebben az esetben is a hisztamin-intolerancia miatt jelentkezhet ez a tünet.

Émelygés, hasmenés

Az alkohol ugyanis megemeli a gyomorsavszintet, ami irritálhatja az emésztőszervünket. Ha a szervezetünk nem tudja lebontani az alkoholt, ez az állapot huzamosabb ideig fennmaradhat, és ez okozza a kellemetlen émelygést, hasmenést.

Tipp: inkább kerüljétek az alkoholfogyasztást, vagy ha mégis isztok, tartsatok mértéket az egészségetek érdekében.

Ajánlott cikkek