Egyéb kategória

Ragadjatok teniszütőt, és tovább élhettek

A hosszú élet titka az egészséges életmódban rejlik. Egészséges táplálkozás és sok mozgás, ezek köztudottan kulcsfontosságúak. Egy új kutatás szerint azonban egy olyan közösségi sport, mint a tenisz, akár egy évtizeddel is megnövelheti az élettartamot.

vous - 2018.09.13.
Ragadjatok teniszütőt, és tovább élhettek

Sokan azért sportoltok, hogy megszabaduljatok a felesleges kilóktól, izmosabbak legyetek, sokan azért, hogy egészségesebbek legyetek, csökkentsétek a stresszt, és sokan azért, hogy hosszú egészséges életetek legyen.

De mi van akkor, ha vannak olyan sportok, amik jobban hozzájárulnak a hosszú élethez, mint más mozgásformák?!

A Mind Bodygreen számolt be egy új kutatásról, amely szerint a közösségi sportok, mint például a tenisz évekkel meghosszabbíthatják az életeteket. Egy kutatócsoport az elmúlt 25 év alatt több mint 8500 dán nőt és férfit vizsgált. Nem meglepő, hogy akik a legkevesebbet sportoltak, előbb hunytak el, viszont a tanulmány szerint a különböző sportot űző dánok élettartama közt is nagy különbség tapasztalható.

A vizsgált sporttevékenységek és az élettartam összefüggései:

  • A futás 3,2 évvel,
  • A biciklizés 3,7 évvel,
  • A futball 5 évvel,
  • A tollaslabda 6,2 évvel,
  • A tenisz 9,7 évvel növelte meg az élettartamot.

A kutatók szerint a sportok szociális része – a tenisz és a tollas is közösségi sport – nagyban hozzájárult az egészség megőrzéséhez, és a hosszú élettartamhoz.

Forrás:
pexels
Ajánlott cikkek