Junk food gyorskaja veszélyes egészséges táplálkozás

A gyorskaják veszélyesebbek, mint eddig gondoltuk

Idő hiányában, egyszerűség miatt, praktikusság okán vagy egyszerűen csak szeretjük, de tény, hogy gyakrabban rendelünk pizzát, harapunk bele egy gyoréttermi hamburgerbe vagy tolunk be a sütőbe egy kész lasagnét, mint kellene. Eddig is tudtuk, hogy vannak bizonyos következményei az egészségünkre és elsősorban az alakunkra, de sajnos nem csak erről van szó... A tudósok szerint a szellemi képességeinkre és mentális egészségünkre is kihat, ha sokat fogyasztunk ezekből.

Unásig halljuk és olvassuk, hogy mennyire fontos a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozás, hogy minél több zöldséget és gyümölcsöt, rostot és vitamint fogyasszunk, ez a kulcsa az egészségnek és a hosszú életnek, és hogy a különféle gyorséttermi és készételek kerülendőek.

Most spanyol kutatók, a Navarrai Egyetem és a kanári-szigeteki Las Palmas Egyetem tudósai egy 12 éves kutatás eredményeivel azt bizonyítják, hogy nem kizárólag az emberi testre hat kedvezőtlenül a junk food, hanem az agyi működést is befolyásolja, méghozzá aggasztó mértékben. Arra jutottak, hogy komoly agyi változásokat is okoz a rendszeresen fogyasztott gyors étel, és az általuk vizsgált esetek 48%-ánánál (!) növelte a depresszió kockázatát.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok >>>

Forrás:
Depositphotos