5 ok, miért annyira gyakori a megcsalás a párkapcsolatokban

Hogyan támogassátok jól párotokat egy stresszes időszakban?

Amikor párotok egy stresszesebb időszakot él meg, nyilvánvalóan úgy érzitek, hogy támogatnotok kell őt. De hogyan tegyétek, hogy valóban segítsétek, és ne rontsatok a helyzeten? A legfontosabb, hogy győződjetek meg róla, hogy partneretek érzékeli azt, hogy támogatják őt, ez fontosabb, mint maga a támogatás.

A Mindbodygreen számolt be egy kutatásról, amelyben stresszes embereket vizsgáltak, valamint azt, hogyan reagáltak partnereik támogatására. A kutatók észlelték, hogy amikor az emberek úgy érezték, hogy partnereik az igényeikhez igazodnak ebben a megpróbáltatásokkal teli időszakban, jobban tudták kezelni az elvárásokat, és számos pozitív hatást érzékeltek.

A stressz csökkent, jobban aludtak, általában egészségesebbnek érezték magukat, és érzelmeik egyszerűen pozitívabbak voltak.

Ha párotok észleli a törődéseteket, azt, hogy szeretnétek javítani a helyzetén, nagyobb hatással van rá, mint a konkrét cselekedetek.

Néha, amikor támogatást kapunk valakitől, az negatív módon hathat ránk, érzelmileg alkalmatlannak, instabilnak érezhetjük magunkat – mondta el a kutatásban résztvevő pszichológia professzor.

Ha egy nehéz időszakban támogatni szeretnétek a szeretett személyt, egyszerűen csak tudassátok vele, hogy ott vagytok neki, anélkül, hogy túlságosan pátyolgatnátok, vagy túl sok tanáccsal látnátok el.

A kutatás azt sugallja, hogy a legjobb, ha megerősítitek párotokat abban, hogy erős és bármire képes, hogy túljusson a nehéz helyzeten, és tudassátok arról, hogy ott vagytok, ha szüksége lenne rátok. Legyetek megértőek.

Egy hasznos tipp

Ne csak a stresszes időszak kezdetén és végén, hanem a közepén is biztosítsátok párotokat arról, hogy nem feledkeztetek meg róla, min megy keresztül, és mellette álltok.

Forrás:
Unsplash