Egyéb kategória

Quinoa édesen, könnyű reggelinek – joghurttal és gyümölcsökkel

A quinoát leggyakrabban köretnek, sósan készítjük, pedig reggelire, édesen is nagyon finom, akár előre is elkészíthető, így sietős napokon villámgyors megoldásnak is ideális, sőt akár magunkkal is vihetjük befőttesüvegbe zárva.

vous - 2018.09.17.
Quinoa édesen, könnyű reggelinek – joghurttal és gyümölcsökkel

A quinoa az utóbbi időkben nagy kedvenccé vált, és szerencsére már egyre több helyen és jó áron beszerezhető, ráadásul nagyon szapora és laktató. Alacsony a glikémiás indexe, hosszan eltelít, így reggelinek is kiváló, magas a fehérjetartalma és gluténmentes, így diétázóknak vagy táplálékérzékenységgel élőknek is nagyon jó alternatíva lehet a gabonafélék helyett.

Ez a joghurtos-gyümölcsös változat azért nagyon jó, mert a quinoát előre megfőzhetjük, kihűlés után a hűtőben pár napig nagyon jól eltartható, és bármikor pikk-pakk összedobhatjuk belőle egy kis natúr, görög vagy növényi joghurttal, ízlés szerinti gyümölccsel ezt az egészséges fogást. A quinoa főzővizébe érdemes egy kis édes ízvilágú fűszert – fahéjat, csillagánizst, vaníliát vagy szegfűszeget – tenni, édesítés nélkül is kellemesen édeskés és illatos lesz, és olyan finom, hogy akár desszertként is megállja a helyét.

A hozzávalókat és az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek