Katie Sturino

Így szólt be a plus size instagramsztár a nagy márkáknak

Katie Sturino, divatblogger, azért hozta létre The 12ish Style nevű blogját három éve, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen korlátoltak a ruhaválasztási lehetőségei a gömbölyded formákkal rendelkező nőknek. 

Ezúttal olyan márkák ellen szólalt fel, mint a Alice + Olivia Club, Monaco és a Zara, melyek nem gyártanak nagyobb méretű ruhákat. Próbafülkebeli kalandjait és csalódását dokumentálta is, és másokat is arra bíztat, akinek hasonló problémáik akadnak, hogy csatlakozzanak a mozgalomhoz, és a  #MakeMySize  - Készüljön a méretemben is – cimkével ellátva posztolják kiábrándulásukat.

Objektum doboz

Így talán felhívhatják a nagy márkák figyelmét arra, hogy egy bizonyos méret felett milyen nehezen találnak magukra ruhát az emberek.
A Zara a lista élén áll, mert évek óta kiábrándít a próbafülkében – írta Katie egyik legutóbbi posztjában.  – Nagyjából 6 éve már nem is próbálkozom, de tegnap újra bementem, ugyanaz történt. Ez egy XL-es méret, melyben nem tudom leengedni a karom, a begombolásról ne is beszéljünk.

Objektum doboz

A divattal kapcsolatban azonban nemcsak rossz tapasztalatai vannak, nemrégiben fedezett fel olyan márkákat, melyek gyártanak plus size ruhákat, mint a  Zac Posen, Brandon Maxwell, Mara Hoffman és a City Chic USA, és vannak örök kedvencei is, mint a J.Crew, ModCloth, Nordstrom, Loft és a Stitch Fix.