Hasedzés

Mutatunk 7 dolgot, amit soha ne viseljetek az edzőteremben

Megfelelő felszerelésben sokkal jobban érzitek magatokat edzés közben. A tökéletesen kényelmes sportruházat és sportcipő még eredményesebb edzést eredményez. Ne feledjétek, a smink viselésének is megvan a maga helye, és az nem az edzőterem.

Egy ezer éves sportmelltartó, vagy egy szűk pamut felső valójában megnehezítheti az edzést, és még rossz hatással is lesz a testetekre – írja a Women’s Health.

Íme a lista, mit NE viseljetek az edzőteremben:

 1. 100% pamut
  Persze, a kutatások azt mutatják, hogy a pamut ruhák kevésbé szagosak, mint a szintetikus szövetek, de egy személyi edző szerint a pamut szó szerint elnyeli a verejték minden egyes részét, ami olyan érzést kelt, mintha nedves törülközőt viselnétek. Minél nedvesebb egy ruha, annál valószínűbb, hogy megtelepszenek benne a baktériumok.
 2. Túl öreg edzőcipő
  Abból is tudhatjátok, hogy a cipőtök túl öreg, amikor a talpa vagy a talpának a mintázata elhasználódott. Az elhasználódott cipők kevésbé tapadnak, és kevésbé nyelik el az ütéseket, ami árt a lábatoknak, a térdeteknek és a csípőtöknek is.
 3. Hagyományos melltartó vagy kinyúlt sportmelltartó
  Ezekben nemcsak kellemetlen lesz az edzés, de egészségügyi problémákhoz is vezethet hosszú távon.
 4. Ékszerek
  Amellett, hogy könnyen beleakadhatnak valamibe, még sérüléseket is okozhatnak.
 5. Túl szűk ruhák
  A kicsi vagy túl szűk ruhák akadályozhatnak a mozgásban, és korlátozhatják a vérkeringést.
 6. Túl bő, buggyos ruhák
  Ezek eltakarják a testeteket, és az edzőtök nem látja majd, hogy megfelelően mozgatjátok e át az izmaitokat.
 7. Túl sok smink
  Amikor izzadtok a szennyeződések és az olaj felhalmozódik a sminketek alatt, és ez pattanások kialakulásához vezet. A legjobb, ha smink nélkül, tiszta arccal mentek edzeni.
Forrás:
istock