tengerpart Írország

5 lebilincselő európai tengerpart, amit látnotok kell idén ősszel

Ha tengerpart, akkor mindenkinek a nyaralás, a napozás és a koktélok jutnak eszébe. Pedig a tengerpartot ősszel is érdemes célba venni, megismerni a másik arcát is. Csak ne felejtsetek el meleg, vízálló, szélálló ruhákat csomagolni. Máris mutatunk 5 olyan úti célt, amelyeket szívünk szerint azonnal útba ejtenénk.

1. Mallorca

A szigeten található a Formentor-félsziget, amely kihagyhatatlan látnivaló. A szerpentines úton végighaladni páratlan élmény. A félsziget csúcsán, a fermentori világítótoronyból páratlan a kilátás is. Nem mintha addig nem lenne miben gyönyörködni.

Objektum doboz

2. Alabástrom-part, Normandia

Franciaország északnyugati részén található Normandia, amely igazi csemege az utazók számára. Az ételek, a táj, a kultúra együtt különleges élményt biztosít annak, aki a nyári tengerparti kiruccanást őszi normandiai útra cseréli. Az Alabástrom-part hófehér sziklafalairól ismert. Nem lehet vele betelni.

Objektum doboz

3. Norvégia

Egészen pontosan a Norvégia déli részén található Atlanti-utat ajánljuk, amely mindössze 8 kilométer hosszú, de annál látványosabb maga a táj. Érdemes lassan haladni és lehetőleg minél többet megállni.

Objektum doboz
Objektum doboz

4. Adriai út

Rijekától egészen Dubrovnikig fut a lenyűgöző Adriai út, amelyen végigautózva számtalan természeti csodával találkozhattok. Ha kicsit vágytok a kaliforniai életérzésre, nem kell addig utaznotok. Ezt az utat sokan hasonlítják a Csendes-óceán mellett végigfutó útszakaszig.

Objektum doboz

5. Írország

Írország leglátványosabb útvonala a 179 kilométer hosszú Ring of Kerry körút, amely az ország legszebb részén visz körbe. Kihagyhatatlan!

Objektum doboz