Egyéb kategória

Ahol a vörös szőnyeg is óceáni hulladékból készül

Különleges ruhákban jelentek meg a zöld divatot népszerűsítő, a fenntartható divatipar kezdeményezéseit díjazó Green Carpet Fashion Awards vörös szőnyegén a meghívottak. A milánói eseményen tiszteletét tette Anna Wintour, Cindy Crawford, Julianne Moore és Cate Blanchett is. Természetesen ott volt a zöld divat egyik legismertebb aktivistája, Livia Firth is.

vous - 2018.09.24.
Ahol a vörös szőnyeg is óceáni hulladékból készül
alkalmi ruha Mengyán Eszter

Kihívás elfogadva, Mrs. Firth! Bebizonyítom, alkalmi ruhát is lehet harmincszor viselni a hétköznapokon

Emlékeztek még, milyen ruhát vásároltatok magatoknak legutóbb? Őszintén! Tudjátok, hol vettétek, milyen alkalomból, mennyibe került? És mikor volt rajtatok utoljára? Volt már rajtatok egyáltalán? Fontos kérdések ezek is, de nem ez a legfontosabb, amikor ruhavásárlásra adjátok a fejeteket. Legalábbis Colin Firth brit színész felesége szerint biztosan nem.

A cikk folytatását ide kattintva >>> olvashatjátok.

Szeptember 23-án adták át a fenntartható divat Oscar-díját Milánóban. Az esemény azért is nagyon fontos, mert nemcsak az olasz divatot népszerűsíti, hanem az innovációt, a kézműves hagyományokat, a kis manufaktúrákat. A legjobb innovációnak járó díjat a Frumat kapta, amely almából készít bőrszerű alapanyagot. Az almatáskákról mi is írtunk korábban, nézzétek csak! De komoly díjat kapott a The Woolmark Company is, amelynek oldalát böngészve kiderül, hogy gyapjúból például sportruházat is készülhet.

Objektum doboz

Az eseményen egyébként tiszteletét tette Julianne Moore színésznő, akinek lila Ferragamo ruhája újrahasznosított PET-palackból készült, az alapanyaf a perPETual nevet kapta.

Objektum doboz

Alison Brie a Miu Miu GOTS-minősítéssel rendelkező organikus selyemből készült ruháját választotta, bár a kommentelők szerint organikus selyem nem létezik.

Objektum doboz

Cate Blanchett egy Stella McCartney ruhát választott a 2014-es kollekcióból.

Objektum doboz

Cindy Crawford Versace ruhája szinte minden négyzetcentiméteren kézi munka. Az alapanyaga organikus szatén és GOTS-minősítéssel rendelkező selyem.

Objektum doboz

Alessandra Ambrosio ruhája újrahasznosított poliészterből készült.

Objektum doboz

Sara Sampaio organikus selyemruháját az Alberta Ferretti divatház készítette.

Objektum doboz

Livia Firth egy 1981-es Laura Biagotti ruhát viselt.

Objektum doboz

A vendégek óceáni hulladékból készült vörös szőnyegen vonultak fel. Az alapanyagot az a cég készítette, ahonnan az Undersea Bikini magyar márka is megvásárolja az alapanyagait.

Ajánlott cikkek