Egyéb kategória

Íme, egy dolog, ami garantáltan megkönnyíti az életet

Mindannyiunkban ott lakik a vágy a rend után – ha nem így lenne, akkor a Pinterest már rég lehúzta volna a rolót! De a rendet ki kell alakítani, fenn kell tartani és ez a része már keveseket hoz izgalomba, lássuk be. Ahelyett, hogy a rumlis hálószobában a párnára hajtjuk a fejünket és csöndes fohászt mormolunk a tündéreknek, hogy reggelre birkózzanak meg a szétszórt szennyessel, a mosogatóban álló edénytoronnyal és a poros konyhapolcokkal… egyszerűbb, ha néhány tárolódoboz segítségével kialakítasz egy praktikus rendszert otthon. Ebben a cikkben helyiségenként összefoglalom, hogy miben könnyítheti meg az életedet a jól átgondolt tárolás.

vous - 2018.09.24.
Íme, egy dolog, ami garantáltan megkönnyíti az életet

A szépségért szenvedni kell. Borítottál már ki szemhéjfestéket?

Komolyabb vagyonokat áldozunk a különböző dekorkozmetikumokra, hogy aztán egy fonott kis kosárban dugdossuk őket, vagy a mosdó szélén árválkodjanak napokat. Pedig ezek tipikusan olyan, viszonylag gyakran használt tárgyak, amelyek tervezésénél a szép design alapelvárás. Praktikus lenne elől tartani őket, de mégis rendszerezetten, hogy ne veszítsünk a reggeli készülődésben értékes perceket a megfelelő árnyalatú szemceruza keresgetésével.

Egy apró, fiókos tároló vagy sminktároló doboz segítségével egyben tárolhatjuk a gyakran használt dekorkozmetikumokat. A műanyag tárolódobozok ráadásul egyszerűen tisztíthatóak, így nem kell aggódni, ha esetleg egy kis festékpor kiszóródik.

Ha pedig egy átlátszó sminktartót választunk, akkor nap mint nap gyönyörködhetünk a kis tégelyek, üvegcsék és festékek kavalkádjában!

Forrás:
depositphotos

Jöjjön a családi fészek középpontja, a konstans takarítást igénylő helyiség: a konyha!

A konyha és a hozzá tartozó spájz attól válik nehezen tisztán tartható tereppé, mert szinte mindent itt tárolunk, ami megromolhat és szétfolyhat. Seperc alatt a tönkremegy a gyümölcs, ha összecsomagolod a banánnal. Tuti fix, hogy a petrezselyem elfogyott, de legalább hat zacskó majorannád van a fűszerek között. Három zacskó megbontott lisztből száll kifelé a liszt, akárhányszor a spájzba nyúlunk… nem is folytatom a sort, mindannyian ismerjük.

A megfelelő tárolók kiválasztásával elkülönítve tárolhatod az élelmiszereket és külön-külön elő tudod őket venni, anélkül, hogy a fél polcot le kellene rámolni. Elsőre átlátod és tudod, hogy miből mennyi van otthon, így nem romlanak meg az ételek és nem is vásárolsz feleslegesen. Rögtön azért tudsz nyúlni, amire szükséged van. Néhány fa vagy műanyag láda a spájzba, egy-két kosár a polcokra és azonnal egyszerűbb a sütés és a főzés.

A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok el >>>

Ajánlott cikkek