Csoki, hamburger, csipsz? Ha ezeket kívánjátok a menstruáció alatt, van egy rossz hírünk

Ezek a világ legegészségtelenebb ételei

Ezek az ételek szinte több kárt okoznak, mint amennyi hasznot hoznak: tápértékük alacsony, vitamintartalmuk szinte nincs is, viszont tele vannak finomított szénhidrátokkal, zsírral és felesleges kalóriákkal.

Azt már tudjuk, hogy a gyorséttermi ételek cseppet sem egészségesek. Amerikában ráadásul sokkal többféle étteremlánc található, amelyek még a hazai szemnek is kalóriadús ételekkel csábítják a vevőiket. Nem véletlenül onnan került ki az egész ország legegészségtelenebb ételének kikiáltott reggeli, ami egyfajta meleg töltött tortilla, benne kolbásszal, baconnel, sajttal, sült krumplival, hagymával, paprikával és avokádóval, nyakon öntve szósszal, és megspékelve plusz tejföllel, babbal és salsával. Egyetlen fogásként árulják, de 2730 kalória van benne, azaz messze túllépi az átlagember egész napi szükségletét. Arról még nem is beszéltünk, hogy annyi telített, azaz nem feltétlenül egészséges zsír van benne, ami négy napra is elegendő, és annyi só, ami átlagos esetben két nap alatt jut a szervezetünkbe.

Egy fogás kétezer kalória

A második legegészségtelenebb étel már ránézésre is meglehetősen furcsa: mézes-csípős bundában sütött rántott hús gofrin tálalva, összesen 2510 kalóriát tartalmazva. Ennél csak kevéssel marad le a 2320 kalóriás sajtos tészta rántott hússal, a spagettivel borított pizza 1870 kalóriával vagy az 1920 kalóriás, fél kilót nyomó perec. Összehasonlításként: 10 dkg szalonna 700–900 kalóriát tartalmaz, és ugyanennyi van egy jó adag sajtos tésztában itthon is.

Ételek, amit az orvosok sem esznek

Egy másik válogatás során orvosok sorolták fel azt a 12 fajta ételt, ami annyira egészségtelen, hogy semmiképpen sem ajánlják, és ők maguk sem esznek belőle, ha nem muszáj. Figyelembe véve a hosszú távú egészségügyi kockázatokat, a vörös húsok végeztek a lista első helyén. Ha túl sokat eszünk belőlük, túl sok lesz testünkben a telített zsír, és magassá válhat a koleszterinszint. Ez hosszú távon a szív- és érrendszeri betegségek, érszűkületek melegágya. Majdnem ugyanilyen károsak a feldolgozott húsból készült füstölt vagy pácolt késztermékek, amelyek sok nitritet, nitrátot, de még több sót tartalmaznak. Minél több sót eszünk, annál magasabb lehet a vérnyomásunk, ami rossz hatással van a szívünkre, vesénkre, érrendszerünkre.

Nézzétek meg a többi ételt is!

Forrás:
Pexels