Répatorta gluténmentesen

Így készítsünk vegán répatortát!

Ha ki akarjuk próbálni a vegán étrend szépségeit, és kíváncsiak vagyunk arra, hogy vajon tud-e olyan finom lenni egy fogás, ha csak vegán alapanyagokkal dolgozunk, akkor itt az alkalom, hogy belevessük magunkat a sütés-főzésbe! Elsőként egy elképesztő finom répatortát hoztunk, ami maximálisan vegán és maximálisan finom!

Vegán répatorta

Hozzávalók: 

  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze kókuszvirágcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 marék aszalt áfonya és durvára őrült mandula
  • 2 nagy répa reszelve
  • fél csésze tetszőleges olaj
  • 1 csésze narancslé
  • 1 kávéskanál vaniliaőrlemény

A krémhez:

  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 dl kókusztejszín
  • 3 teáskanál cukor
Répatorta gluténmentesen
Répatorta gluténmentesen
Forrás:
Depositphotos

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a cukorral és a sóval. Egy másik tálban keverjük össze az őrölt mandulát, a reszelt répát, az olajat, a narancslevet, a vaníliaőrleményt. A két keveréket forgassuk egybe, és keverjük ki alaposan. A kapott tésztát egy kiolajozott tortaformába simítsuk bele. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt süssük aranybarnára. A krém hozzávalóit keverjük össze hidegen, majd főzzük belőle sűrű pudingot. Kenjük a pudingot a torta tetejére, és díszíthetjük marcipánrépával, dióval vagy mandulával.