Egyéb kategória

Mire használhatjátok a rozmaring olajat?

A rozmaringot már az ókorban is használták, és a szervezet számos részére jó hatással van. Ez a gyógynövény többek közt segíti a keringést, az emésztést, a bőr és a haj szépségét.

vous - 2018.09.29.
Mire használhatjátok a rozmaring olajat?

Tudományos tanulmányok kimutatták, hogy a rozmaring jó hatással van az egészségi állapotra, alkalmas a rák megelőzésére, a légzőszervek és a bélrendszer egészségének megerősítésére. Az illóolaj jelentős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Kimutatták, hogy a rozmaring befolyásolja a hangulatot, a memóriát és a kognitív képességeket – írja a Mind Bodygreen.

Az oldal különböző praktikákat is ajánl a gyógynövény felhasználására.

Próbáljátok ki ezeket a rozmaringos pakolásokat a hajatok ápolására:

Hajnövekedést segítő rozmaringos pakolás

Hozzávalók

  • 12 csepp rozmaring olaj
  • 30 milliliter jojoba olaj vagy aloe vera gél.

Keverjétek össze a hozzávalókat, majd tegyetek egy-két teáskanálnyit a keverékből a fejbőrötökre lefekvés előtt. Hagyjátok legalább 8 órán át hagyni, mielőtt kimossátok a hajatokból. Ha nagyon száraz a hajatok, havonta csak egyszer használjátok, egyébként akár heti kétszer is kipróbálhatjátok.

Rozmaringos, almaecetes pakolás

Hozzávalók

  • 1 csésze almaecet
  • Fél csésze friss rozmaring ág
  • Negyed csésze szárított rozmaring levél
  • 2 csésze víz.

A friss rozmaringot 2-3 hétre áztassátok almaecetbe, majd vegyétek ki a rozmaringágakat. Tegyétek az ecetbe a rozmaring leveleket, adjátok hozzá a vizet, és forraljátok össze. Vegyétek lejjebb a hőfokot, és főzzétek addig, amíg a fele el nem párolog. Hűtsétek ki a keveréket, majd hajmosás előtt masszírozzátok a fejbőrötökbe és a hajatokba. Végül mossátok le, mossatok hajat a szokásos samponnal, balzsammal.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek