Egyéb kategória

Takarékoskodjatok a vízzel Michael Phelps módszere alapján!

Minden idők legsikeresebb úszó olimpikonja, Michael Phelps két évvel ezelőtt zárta le úszó karrierjét, de a kapcsolata a vízzel azóta is változatlan. Jelenleg a vízvédelem és víztakarékosság mellett kampányol, melynek kapcsán otthon is könnyen bevezethető módszereket javasol.

vous - 2018.09.30.
Takarékoskodjatok a vízzel Michael Phelps módszere alapján!

A víz nagyon különleges és fontos számomra – nyilatkozta nemrég a Mind Bodygreen oldalának Michael Phelps.

A huszonnyolcszoros olimpiai bajnok úszó arra használja népszerűségét, hogy a Colgate „Every Drop Counts” kampányának nagyköveteként terjessze a vízvédelemre vonatkozó üzeneteket. Phelps a családjában kezdte a víztakarékosság módszereinek átadását, kétéves fiát, Boomert egy egyszerű trükkel arra tanítja, hogy ne folyassa túl sokáig a vizet a csapon. Egy kis matricát helyezett fel a csaphoz, ami színt vált, amikor a kisfiú túl sokáig engedi a vizet.

Tudtátok, hogy amikor nyitva felejtitek a csapot, akár 64 pohár vizet is elvesztegethettek?

Lehet, hogy nem tűnik ilyen soknak, de a Colgate becslései szerint a kampány által évente 50 milliárd gallon vizet mentettek meg, ugyanis a kis változások meglepően nagy hatással járhatnak.

Azt hiszem, az emberek kezdik megérteni annak fontosságát, hogy még ma változtatniuk kell, hogy képesek legyenek ezt a csodálatos erőforrást az életünk hátralévő részében megőrizni. Olyan egyszerű, és minden nap megtehetjük – mondta Phelps.

Ez egy jó emlékeztető arra, hogy minden csepp számít, és a mindennapi, gyakran banális, tettekkel tudjuk csökkenteni a vízpazarlást a bolygón.

Ha készen álltok arra, hogy a saját otthonotokban komolyan vegyétek a víz megőrzését, kezdjétek gyors és egyszerű szokásokkal: várjátok ki, amíg a mosogatógép és a mosógép teljesen megtelik, mielőtt elindítjátok, rövidebb ideig zuhanyozzatok, az ivópalackotokban, üvegekben megmaradt régi vízzel öntözzétek meg a növényeket.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek