Egyéb kategória

Majonéz tojás és olaj nélkül, ami még egészséges is

A majonéz a maga selymességével az egyik legjobb szósz, mártás, öntet, szendvicsbe, salátába téve is imádnivaló, tökéletes kísérője sült krumplinak, zöldségnek, húsnak és halnak, ugyanakkor igazi kalóriabomba. Ráadásul agyrém, hogy mennyi tartósítóval és műanyaggal felturbózva vásároljuk, miközben annyira egyszerű elkészíteni otthon is, akár olaj és tojás nélkül is, vegán változatban!

vous - 2018.10.01.
Majonéz tojás és olaj nélkül, ami még egészséges is

Imádjuk, de tudjuk, hogy nem egészséges, mégis elcsábulunk, még a házi változat is tele van olajjal, ugyanis a majonéz nem más, mint tojássárga és nem kevés olaj emulziója némi citrommal, mustárral, fűszerekkel összedolgozva. A házi változat egy napig fogyasztható, a bolti hónapokig, évekig, vagyis valószínűleg tele van pakolva tartósítóval, adalékkal, és kevés természetes dolgot tartalmaz.

De lehet másképp is!

Ha szeretnétek természetes, egészséges, olaj és tojás nélkül készült vegán majonézt, ami diétába is beilleszthető, egészséges és mindenmentes, akkor ez a kesudiós változat tökéletes! Gyors, egyszerű, olaj és tojás nélkül készül, nincs benne tartósító, színezék és adalékanyag. A hűtőben 4-5 napig tökéletesen eláll, nagyon selymes, hibátlan szendvicsbe, mártogatósnak, salátára, és maximálisan maceramentes, csak egy jó kis késes robotgép kell hozzá, és percek alatt elkészíthető!

Majonéz tojás és olaj nélkül – vegán változat >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek