Egyéb kategória

„Apró, pici változásokkal is hatalmas átalakulásokat lehet elérni”

Cseke-Kovács Zsófia tizenéves kora óta tudta, mit szeretne csinálni felnőttként. Álmai munkahelyén mégis egy idő után szenvedett, boldogtalan és feszült volt. A második lánya születése után döntötte el, hogy nem megy vissza dolgozni, hanem valami másba kezd. Ez a más a hétköznapi emberek életének megváltoztatása lett a színek, minták és alapanyagok által. Zsófi ma szín- és stílustanácsadóként és személyi stylistként dolgozik. Vele beszélgettünk a magyar nők öltözködéséről, lelkéről és a szakma rejtelmeiről.

vous - 2018.10.02.
„Apró, pici változásokkal is hatalmas átalakulásokat lehet elérni”

Mit viselsz ma?

Fukszia ballonkabátot, fekete farmert, fekete hegyes orrú balerinát, királykék felsőt és egy királykék angyalszárnyas nyakláncot.

Ami rajtad van, azt reggel választottad vagy este készítetted ki?

Csakis reggel. Egy ideig próbálkoztam az esti kikészítéssel, de aztán mindig csúfosan megbukott a dolog, mert mindig mást vettem fel végül. Hagyom, hogy az aktuális hangulatom befolyásoljon a napi öltözékem kiválasztásánál.

Objektum doboz

Személyi stylist, stílus- és színtanácsadó vagy, de nem volt ez mindig így. Érzelmes és őszinte posztot írtál arról a blogodon, mennyire boldogtalan voltál álmaid munkahelyén, és mennyire szerettél volna új életet kezdeni. Sokak számára – akik épp egy váltás előtt vannak – az újrakezdés egyelőre elképzelhetetlen. Mi segíthet nekik? Mit tanácsolsz?

Hogy adjanak időt maguknak mindenre. Nekem az első lépés az volt, hogy ki kellett, hogy találjam, egyáltalán mit kezdjek az új lehetőségekkel. Azt már tudtam a második kislányom születése után, hogy a régi munkám nem tesz boldoggá és nem fogok visszamenni a korábbi pozíciómba. De akkor ott volt a nagy kérdés, hogy akkor viszont mit csináljak? Több lehetőség is motoszkált a fejemben, de hagytam időt magamnak arra, hogy kiforrja magát a gondolat. A másik nagy tanúság volt a saját történetemből, hogy lehet véleményeket, tanácsokat kérni, de hallgass a belső hangodra.

Fontos az is, hogy ne higgyük, bármibe kezdünk is, azonnal el fog indulni, működni fog. Semmi nem jön azonnal, a siker sem. Nekem is keményen meg kellett dolgozni azért, hogy nevet szerezzek magamnak a szakmában.

Objektum doboz

Te is magas vagy, ezért először azt volt a koncepciód, hogy magas nőknek adsz stílustanácsot. Melyek a magas nők legnagyobb problémái, ha öltözködésről van szó?

Leginkább a szűkös kínálat. Személyi stylistként látom, hogy senkinek nem könnyű manapság jó minőségű és ár-érték arányú darabokat beszerezni, de gondolj bele, hogy a meglévő kínálatnak ránk csak a nagyon kis töredéke jó. Meglehetősen kevés lehetőségünk van, ha nem az interneten akarunk valamit rendelni. Bár ez is sokszor fejben dől el. Ha úgy indul el az ember vásárolni, hogy úgysem talál semmit, akkor nem is fog. Ha nyitottan nézelődünk, akkor nagyobb az esélyünk is arra, hogy felfedezzük a mi arányainkra tökéletes darabokat.

Később bővítetted a profilt, ma kik keresnek leginkább és milyen „problémával”?

A választ és az interjú további részét ide kattintva >>> olvashatjátok.

Ajánlott cikkek