Egyéb kategória

Nyűg, teher, elvárás: így szabaduljatok meg a vasalástól!

Anyánk, nagyanyáink még órákat álltak a vasalódeszka mellett. Simították az ágyneműt, a fehérneműt, az ingeket, a zsebkendőket, mindent. Ma már az elvárásokból sokat engedtünk, de vasalni még így is nyűg maradt. Szabaduljunk meg tőle egy életre (kivéve azokat, akik szeretnek vasalni)!

vous - 2018.10.06.
Nyűg, teher, elvárás: így szabaduljatok meg a vasalástól!

A vasalás fertőtlenít, de szükség is van rá?

A legtöbb érv a vasalás mellett a csírátlanítással függ össze, hiszen a baktériumok a magas hőmérsékleten elpusztulnak. Ezért is vasaljuk mániákusan a kisbabák ruhácskáit, s később is az ágyneműt. Pedig a mai modern mosógépek, mosószerek, a hozzáadott ecet épp eléggé kimossák és fertőtlenítik a ruhákat, nincs feltétlenül szükség plusz vasalásra. A vasalás mellett szóló másik érv az igényesség, hiszen hogy néz már ki, ha gyűrött ruhában jelenünk meg valahol? A forró gőz szépen kisimítja a ráncokat, és sokat lágyít is azokon a ruhákon, amelyeken nem használtunk öblítőt. Mindezek mélységes tiszteletben tartása mellett a legtöbbünk továbbra is gyűlöl vasalni, és ha teheti, megszabadul tőle. Mi most megmutatjuk, ez hogyan lehetséges.

Kezdjük a mosógéppel

A ruhák mosás után, centrifugálás közben gyűrődnek össze igazán. Minél magasabb fokra állítjuk a centrifugát, annál szárazabb ruha kerül a kezünkbe, de annál gyűröttebb is. Ha nem akarunk vasalni, akkor kezdetnek csökkentsünk jó sokat a fordulatszámon. Persze, nem kell a ruhának csöpögnie, de megszárad az akkor is, ha kicsit nedvesebb – és jobban ki is simul. Figyeljünk arra is, hogy ne tömjük tele a mosógépet, és ne tegyünk nagyon eltérő anyagokat egymás mellé, mert a ruhák egymást is összegyűrhetik.

Nézzétek meg a többi tippet is!

Forrás:
iStock
Címkék: #nyűg #teher #vasalás
Ajánlott cikkek