Egyéb kategória

Világbajnok reggeli: avokádókrémes pirítós buggyantott tojással

Mindenki tudja, mennyire fontos a jó reggeli, ami lehetőleg egészséges, feltölt energiával, nem bonyolult és hosszadalmas elkészíteni, és ha lehet, tartson telten, sőt még finom is legyen. A tojással kombinált avokádókrémes pirítósra mindez igaz, sőt igazi kényeztetés!

vous - 2018.10.06.
Világbajnok reggeli: avokádókrémes pirítós buggyantott tojással

A ropogósra pirított kenyér, a krémes avokádó és a folyósan lágy tojás kombója tökéletes ízben, textúrában, de tápanyagokban is, hiszen tele van fehérjével és ómega-3 zsírsavval, D-, E- és K-vitaminnal, magnéziummal, folsavval, az egészségesebb étrendet követőknek így nagyon jó választás, sport előtt vagy után pedig kimondottan jól jöhet ez a fehérjebomba, és nemcsak reggelire, de akár edzés előtt vagy utáni étkezésnek.

A tojás-avokádó-kenyér kombinációja sokféle lehet, attól függően, hogy az avokádót krémesítjük vagy csak szeleteljük, és attól is, hogy a tojás sütve, főzve vagy buggyantva készül, és persze a kenyér is sokféle lehet.

Szerintünk krémesített, ízesített avokádóval a legfinomabb és buggyantott tojással, de ez persze ízlés kérdése, és sokan csak azért kerülik ezt a különösen lágy és folyós belsejű tojásfőzési módszert, mert attól tartanak, hogy nem sikerül. A titok valójában csak annyi, hogy a tojást egy tálkába kell először felütni, majd egészen közelről a gyöngyöző, sóval és pici ecettel ízesített vízbe engedni, semmiképpen sem belecsobbantani, így egyben marad és gyönyörű lesz, 3-5 perc alatt pedig tökéletesre fő, attól függően, ki mennyire folyósan szereti!

Avokádókrémes pirítós buggyantott tojással recept >>>

Ajánlott cikkek