A legrosszabb hajápolási trükkök, amiket azonnal felejtsetek el!

Vessetek be apró trükköket az egészséges és dús haj érdekében

Az egészséges, fényes és dús hajkoronához nem feltétlenül szükségesek tucatjával a drága hajápolási termékek. Léteznek olyan egyszerű, hétköznapi taktikák, amiket az otthoni hajmosáskor is könnyen alkalmazhattok.

A Good Housekeeping professzionális stylistja megosztotta hasznos és praktikus tanácsait, amiket bevethettek a hajápolásban.

Ezekre a hibákra ügyeljetek hajmosáskor, ha egészséges, dús és könnyen kezelhető hajat szeretnétek:

 1. Túl gyakran mostok hajat
  Az, hogy milyen gyakran kellene hajat mosnotok, az életstílusotoktól, környezetetektől függ, de legalább hetente kétszer mossatok hajat samponnal és balzsammal is, hogy a hajatok egészséges legyen. Ha a hajatok túl száraz, vagy károsodott, ne mossátok naponta.
 2. Más sampont és más kondicionálót használtok
  A különböző márkák keverése kevésbé jó eredményt produkál.
 3. Túl sok hajápoló terméket használtok
  Ha túl sok sampont használtok, attól csak nehezebb lesz az öblítés, a túl sok kondicionáló pedig felhalmozódhat a fejbőrötökön.
 4. Nem mossátok meg rendesen a fejbőrötöket
  A sampont nyomjátok a tenyeretekbe, majd egyenletesen oszlassátok el, hogy a fejbőrötök minden pontja tiszta legyen.
 5. Nem öblítitek le a hajatokat elég alaposan
  Ha göndör, vagy sérült a hajatok, először egy hajkefével fésüljétek ki a balzsamot a hajatokból, majd utána öblítsétek át alaposan.
 6. Nem kezelitek megfelelően a korpásodást
  Az egészséges haj a fejbőrnél kezdődik. Samponozáskor alkalmazzatok fejbőr masszázst, hogy a fejbőrötök vérkeringése javuljon. Ha viszketést, korpásodát tapasztaltok, használjatok erre alkalmas sampont, kondicionálót.
Forrás:
Depositphotos