Aki szereti az egzotikusabb, keleties ízvilágot és a lágy, selymes desszerteket, annak ez a sült kókuszos puding kedvence lesz. Nagyon egyszerű, mégis izgalmas, tele illatos fűszerekkel, mint amilyen a kardamom, a fahéj, a szegfűszeg és a szerecsendió, ami mesésen összesimul a kókusz aromáival...
Végtelenül egyszerű, mégis bámulatosan finom ez a gőzben sült puding, ami tulajdonképpen csak tejszín, tojás és cukor keveréke, megbolondítva némi fűszerrel és aszalt gyümölccsel. Nagyon krémes és rezgős állagú, a kókusztejszín pedig különleges selymességet és lágyságot ad neki, meg persze azt a mennyei kókuszos alapízt, amivel a fűszerek olyan jól harmonizálnak.
A pudingba most egy kis aszalt sárgabarack került, de használhatunk helyette más szárított gyümölcsöt, mazsolát, áfonyát is, de akár el is hagyhatjuk, vagy tehetünk bele némi kókuszreszeléket, de úgy is nagyon finom, hogy csak tálaláskor hintjük meg valamilyen ropogós textúrával, kókuszpehellyel,morzsolt keksszel.
Sült kókuszpuding fűszeresen
Hozzávalók: