könyv olvasás október ősz

Októberi könyvajánló hűvös, őszi estékre

Reggelente, amikor munkába indulok színes faleveleket kerget előttem az októberi szél. A nehéz, ólomszürke fellegekből permetszerűen eső szitál. Lassan fogy a fény, minden nap egy kicsit kevesebbet kapunk belőle, és szobáinkba zárva várjuk a tavasz eljöttét. Meleg takarókba burkolózva, forró teával és rengeteg könyvvel a könyvespolcon bizonyára könnyebb lesz. Helló október, avagy három friss megjelenésű könyv, hűvös, őszi estékre.

JODI PICOULT: ÉLETSZIKRA

Egy őrjöngő, megvadult férfi ront be Mississippi állam egyik abortuszklinikájára. Lövöldözni kezd, majd túszul ejti a túlélőket. Egy profi túsztárgyalót küldenek a helyszínre, aki a telefonjára érkező üzenetekből rájön, hogy lánya is a klinikán tartózkodik. Egy nővér úrrá lesz a saját pánikrohamán és segít a sebesülteknek. Egy magzatvédő aktivista páciensnek adva ki magát szembekerül mindazzal a gyűlölettel, amit eddig ő maga is szított.

Vajon a lövöldöző túszejtőnek mi lehet a valódi célja?

Az izgalmas, fordulatos cselekmény visszafelé halad az időben, így az emberi sorsok fokozatosan bontakoznak ki. Jodi Picoult korunk egyik legvakmerőbb írója. Most éppen azt a témát járja körül, hogyan lehetne figyelembe venni egyszerre egy várandós nő és a még meg nem született gyermek jogait. Az Életszikra korunk egyik nagy dilemmájának megértésére sarkall, s arra, hogy erről bizony beszélnünk kell!

A könyv várható megjelenése: 2018.október 19.

A további két könyvtippet ide kattintva olvashatjátok el >>>