A sehány éves kislány – Egy könyv, amit minden kisgyereknek ismernie kell

Három szokás, ami nagy hatással lehet gyermeketek agyi fejlődésére

Szülőként az egyik legfontosabb és legnagyobb kihívást jelentő felelősségetek, hogy gyermeketek legelső éveiben kiépítsétek az egészséges szokásokat. Egy új kutatás szerint a megfelelő mennyiségű alvás, testmozgás, és a korlátozott technológiahasználat együttesen hozzájárul a kicsik agyi fejlődéséhez.

A Mind Bodygreen számolt be egy amerikai kutatásról, melyben 8 és 11 év közötti gyerekeket vizsgáltak.

A gyerekeknek legalább napi egy órát kellene mozgással eltölteniük, legfeljebb két órát nézhetnék a tv-t, vagy a számítógépet, mobilt, és naponta 9-11 órát kellene aludniuk.

A kutatásban részt vevők esetében a memóriát, a nyelvi és tervezési készségeket, valamint a mentális feladatok elvégzésének időtartamát vizsgálták. Az a csoport, melynél megfelelő mennyiségű alvást, testmozgást, és a korlátozott technológiahasználatot kaptak a gyerekek, átlagosan 4 százalékkal jobban teljesített a teszteken.

Összességében ezek az eredmények három olyan szokást javasolnak a szülők számára, melyek által egészséges, éles eszű gyermekeket nevelhetnek fel.

Természetesen a tudás csak az első lépés. Az igazi csata, hogy kitaláljátok, hogyan valósíthatjátok meg ezeket a javasolt viselkedéseket a gyermek mindennapi életében. Egy amerikai egészségügyi szakértő szerint először a saját viselkedés mintáitokon változtassatok, csak akkor fognak követni benneteket a gyerekek, ha jó példát mutattok nekik.

Forrás:
iStock