Egész biztos, hogy veletek is gyakran előfordul, hogy bármit megadnátok egy kis édességért, vagy éppen sós nasiért. Aztán jön a sósra édes, az édesre sós, és végtelennek tűnik a körforgás. Arra viszont lehet, hogy nem is gondoltatok, hogy az, hogy éppen milyen kajára vágytok, elárulja, hogy a szervezeteteknek milyen ásványi anyagokra, tápanyagokra van szüksége.
vous - 2018.10.13.
A Redbook által megkérdezett étrend szakértő, Alissa Rumsey elárulta, hogy a legtipikusabb ételek, amik után sóvárogtok, milyen egészségügyi problémákra hívhatják fel a figyelmeteket.
- Vörös hús
A vörös hús utáni sóvárgás általában vashiányt jelez.
- Sült krumpli
Ha bármit megadnátok egy kis sült krumpliért, valószínűleg kevés a só a szervezetetekben, fontos ásványi anyagok hiányozhatnak, mint a kalcium, magnézium, cink és a nátrium.
- Sajt
Kevés az Omega-3 zsírsav a szervezetetekben.
- Édesség
A sós után az édes, amiért a leggyakrabban sóvárogtok. Az egyszerű szénhidrátok (tésztafélék, péksütik, stb.) a vércukorszintet tönkreteszik, ami problémát okoz. Amikor ez a baleset bekövetkezik, még több cukorra vágytok.
- Tésztafélék
Ha túl sok szénhidrátot esztek, és nem elegendő fehérjét és zsírt, akkor a vércukorszintetek ingadozik, és még több szénhidrátra vágyik.