Egyéb kategória

Szőlős-sajtos pite – fantasztikus őszi ízbomba pofonegyszerűen

A szőlőt többnyire csak magában fogyasztjuk frissen, elszemezgetve, pedig ez az aromás gyümölcs hihetetlenül jól működik sajttal is, és nemcsak nyersen, hanem sütve is. Adjatok neki egy esélyt ezzel az őrülten jó, pofonegyszerű pitével - nem fogjátok megbánni!

vous - 2018.10.13.
Szőlős-sajtos pite – fantasztikus őszi ízbomba pofonegyszerűen

Az közismert, hogy a sajt mellé nagyon jól passzol a bor, sőt a bor gyümölcse, a szőlő is, de sütve kóstoltátok már? Aki csak egy kicsit is kedveli az édes-sós kombinációt, annak mindenképpen érdemes kipróbálnia ezt a leveles pitét, ami egyszerre isteni és mutatós, csak úgy ragyoknak rajta a zamatos szőlőszemek, mint holmi jade kövek, és

csak úgy tombolnak benne az ízek!

Leveles tészta, sajt, szőlő, karamellizált hagyma és kakukkfű kombinációja, egy pohár bor mellé baráti beszélgetős estére jobb és egyszerűbb nem kell, de egy kis salátával őszi vacsorának is remek. A sajttal érdemes játszani, egyszerű reszelt trappistával vagy pizza-mozzarellával is finom, de megbolondítható gorgonzolával vagy más kéksajttal, kecskesajttal vagy valamilyen karakteresebb alpesi sajttal, gruyere-rel vagy bergkasével, emmentálival is. Mindegyikkel isteni!

Szőlős-sajtos leveles pite recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek