illat otthon

Az otthon illata – avagy az őszi bekuckózás művészete

Ahogy az idő egyre hűvösebbre fordul úgy kap egyre nagyobb hangsúlyt házunk/lakásunk hangulata, belső atmoszférája. Az őszi-téli hónapok borongóssága miatt sokan inkább visszahúzódunk a kis “barlangjainkba” ahol viszont nagyon nem mindegy, hogy mi vesz körbe bennünket. A hideg, sötét időszakban hajlamosabbak vagyunk a letargiára, fáradtságra, ám egy jó hangulatú kuckóval tehetünk ez ellen!

A te lelki szemeid előtt is megjelennek a tea szürcsölgetős, gyertyafényes esték, a narancsos fahéjas illat és a kedvenc sorozatod, amikor meghallod a szót; ősz? A hangulatunkat nagyban meghatározzák a fények (lámpások, mécsesek), a különböző textúrák (puha plédek, szőrös díszpárnák, természetből vett dekorációk) és persze az illatok is, így érdemes erre is nagy figyelmet fektetni.

Szoba illatosító és textil sprayk

A lakás levegőjének gyors felfrissítésére mindenképp egy szellőztetés a megoldás, de azután kedvedre játszhatsz az illatokkal, hangulatokkal. A szoba illatosító sprayk és a függönyök, kárpitok illetve ágynemű illatosítására szolgáló készítmények mind jelentős különbséget tudnak eredményezni, s a fűtésszagú szoba helyett, friss, üde környezetet teremthetnek. Ahogy az illatgyertyák esetében is, itt is érdemes elkerülni a kemikáliáktól hemzsegő hajtógázas sparayket, illetve az elemes vagy konnektorba dugható szobaillatosítókat és inkább olyan termék mellett letenni a voksunkat, amely kizárólag természetes illóolajok használatával készült.

A cikk folytatását ide kattintva >>> olvashatjátok.