A hűvös őszi évszaknak is megvan a maga varázsa, a természet számtalan finomságot tartogat, amiket érdemes ősszel a konyhában kipróbálnotok. Bár a laza, puha, meleg pulcsik eltakarnak, ilyenkor sem érdemes nap, mint nap megterhelő, nehéz ételeket ennetek. Sok egészséges szuperkaját tartogat az október is.
Töltsétek meg tányérotokat ősszel a Redbook szakértői által javasolt, tápanyagokban és vitaminokban gazdag ételekkel.
- Kelkáposzta, melynek magas a C- és K-vitamin tartalma, alacsony kalóriatartalmú étel.
- Édesburgonya, A-vitaminban, C-vitaminban és rostokban gazdag, energiával tölti fel a sejtjeiteket.
- Kelbimbó, K-vitaminforrás az erősebb csontokért, és a kevesebb hasi zsírért.
- Sütőtök, a szezon legkedveltebb finomsága, és A-, C-, valamint K-vitaminban gazdag.
- Fahéjjal rengeteg ételt ízesíthettek, ez a fűszer segíthet a vércukorszint szabályozásában, csökkenti az étvágyat.
- Fehérrépa, vitaminokban gazdag, alacsony kalóriatartalmú zöldség, ami salátákba, levesekbe, de krumpli helyett is kiváló.
- Szerecsendió, nagyon aromás, ízletes fűszer, ami szintén csökkenti az étvágyat.
- Gomba, az őszi szezon másik nagy slágere, ami D-vitaminban gazdag, és segít a fogyásban, energiával tölt fel.
- Tökmag, ami kiváló nassolnivaló, többek közt magnéziumban és rostokban gazdag, segít, hogy könnyen elaludjatok.
- Kurkuma, csökkenti a testzsírt, és segíti a súlycsökkenést.
