Földimogyorós-csokis keksz, az abszolút kedvenc

Földimogyorós-csokis keksz, az abszolút kedvenc

Egy jó kis csokis keksszel sosem lehet mellényúlni: mindig jól jön egy kis omlós sütike, ha ránk tör a nassolhatnék, kényeztető finom falat kávé vagy tea mellé, de akár magunkkal is vihetjük kirándulásra, iskolába, munkahelyre, játszótérre. Most földimogyorós változatban készült, nagyon omlós, nem túl édes, de jó csokis és telt ízű, a benne lévő olajos magnak köszönhetően pedig hosszan friss marad.

Isteni finom, ropogós és omlós, nem elterülős, nagyon mogyorós kis kekszek ezek, jó kis lendületet adnak bármikor, nagyon egyszerűen elkészíthető, és kihűlés után dobozba zárva sokáig eltartható, már ha adunk neki esélyt. A legtöbb ehhez hasonló aprósüti általában mogyoróvajjal készül, de itt sima, pörkölt, sótlan földimogyoró kell hozzá, ami a dióhoz, mandulához és más olajos maghoz képest sokkal pénztárcabarátabb,

ráadásul a pörkölt íz elképesztően jó aromákat ad a sütinek, és a csokoládés ízvilághoz is nagyon jól passzol.

Ez a keksz azért is abszolút kedvenc, mert percek alatt összerakható, nem kell pihentetni, viszont kisülés után érdemes neki időt hagyni, és megvárni, míg teljesen kihűl, mert melegen és langyosan még könnyen törik, de kihűlve tökéletesen ropogós lesz kívül, belül pedig finoman omlós.

Csokis-mogyorós keksz receptje >>>

Forrás:
Depositphotos