Egyéb kategória

Ti hány éves kortól engeditek meg a gyerekeknek, hogy befessék a hajukat?

Ha festitek a hajatokat, előfordulhat, hogy a gyerekeitek már kiskorban szeretnének utánozni titeket ebben. De ne legyetek túl engedékenyek hajfestés ügyben. 16 éves kor alatt a festékek és szőkítők többet ártanak, mint használnak.

vous - 2018.10.20.
Ti hány éves kortól engeditek meg a gyerekeknek, hogy befessék a hajukat?

A gyerekek haját ideális esetben csak a serdülőkor után, de legkorábban 16 éves korukban szabadna befesteni – vallja a Good Housekeeping által megkérdezett bőrgyógyász szakértő.

Gyerekkorban a haj sokkal finomabb szálú, mint felnőttkorban, így a hajfestékek, szőkítők sokkal jobban károsíthatják. A gyerekek haja a születésüktől a serdülőkorig sok változáson megy át, és a hajuk, valamint a bőrük is, sokkal érzékenyebb a külső hatásokra.

A vegyi anyagok problémákat okozhatnak a hajon, a fejbőrön és a légutakban is.

Az ammónia, a hidrogén-peroxid, és egyéb kémiai anyagok megváltoztathatják a gyerekek hajszálainak szerkezetét. A negatív reakciók a hajra és a fejbőrre is kihathatnak. A hajfestés légúti problémákat is okozhat, különösen akkor, ha a gyermek asztmás.

Ha a gyerek mindenképpen új hajszínt szeretne

Próbáljátok ki a vegyszermentes, természetes alapú színezőket, amik nem épülnek be a hajszerkezetbe úgy, mint a festékek. Mindekképpen végezzetek előtte allergiatesztet, vagy ha lehet, ne érintkezzen a fejbőrrel közvetlenül a színezőanyag.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek