Egyéb kategória

Erősítsétek meg természetes módon az immunrendszereteket az őszi megfázásos időszakra

Az őszi megfázásos, influenzás időszakra nem árt, ha alaposan felkészítitek a szervezeteteket. A legjobb módszer ebben az esetben is a természetes megoldás. Számos olyan gyógynövény létezik, melyek segítenek megerősíteni az immunrendszereteket, valamint leküzdeni a nátha legrosszabb tüneteit.

vous - 2018.10.20.
Erősítsétek meg természetes módon az immunrendszereteket az őszi megfázásos időszakra

Az őszi szezonban olyan hagyományos gyógynövények is találhatóak, amelyek megfelelő tápanyagokat és gyógyító vegyületeket kínálnak számotokra az őszi megfázásos és influenzás időszakban.

A Mind Bodygreen szakértője az alábbi gyógynövényeket használja fel az ételekhez, teákhoz gyógymódként az őszi időszakban:

  • Bojtorjángyökér: a hagyományos kínai gyógyászatban is használják, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag immunerősítő gyógynövény.
  • Astragalus gyökér: immunerősítő, és tápanyagokban gazdag.
  • Fokhagyma: a fokhagymában lévő vegyületek fokozzák a fehérvérsejtek betegség elleni küzdelemre adott reakcióját, amikor vírusokkal szembesülnek a szervezetben. A fokhagyma elsősorban elősegíti a betegség megelőzését, csökkenti a nátha és az influenza időtartamát, valamint csökkenti a tünetek súlyosságát, mint a fejfájás, a láz és a torokfájás.
  • Bodza: már az influenza első tüneteinek megjelenésekor kezdjetek el bodzaszörpöt, bodzaszirupot fogyasztani.
  • Gyömbér: a megfázás okozta hidegrázás ellen alkalmazható, csökkenti a fájdalmakat, emésztési tüneteket.
  • Echinacea: az echinacea gyökér az egyik legszélesebb körben használt botanikai termék a megfázás és az influenza megelőzésére. Kimutatták, hogy csökkenti a megfázás súlyosságát és időtartamát. A tanulmányok szerint az echinacea olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek az immunfunkciót támogatják.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek