Fokhagyma

Erősítsétek meg természetes módon az immunrendszereteket az őszi megfázásos időszakra

Az őszi megfázásos, influenzás időszakra nem árt, ha alaposan felkészítitek a szervezeteteket. A legjobb módszer ebben az esetben is a természetes megoldás. Számos olyan gyógynövény létezik, melyek segítenek megerősíteni az immunrendszereteket, valamint leküzdeni a nátha legrosszabb tüneteit.

Az őszi szezonban olyan hagyományos gyógynövények is találhatóak, amelyek megfelelő tápanyagokat és gyógyító vegyületeket kínálnak számotokra az őszi megfázásos és influenzás időszakban.

A Mind Bodygreen szakértője az alábbi gyógynövényeket használja fel az ételekhez, teákhoz gyógymódként az őszi időszakban:

  • Bojtorjángyökér: a hagyományos kínai gyógyászatban is használják, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag immunerősítő gyógynövény.
  • Astragalus gyökér: immunerősítő, és tápanyagokban gazdag.
  • Fokhagyma: a fokhagymában lévő vegyületek fokozzák a fehérvérsejtek betegség elleni küzdelemre adott reakcióját, amikor vírusokkal szembesülnek a szervezetben. A fokhagyma elsősorban elősegíti a betegség megelőzését, csökkenti a nátha és az influenza időtartamát, valamint csökkenti a tünetek súlyosságát, mint a fejfájás, a láz és a torokfájás.
  • Bodza: már az influenza első tüneteinek megjelenésekor kezdjetek el bodzaszörpöt, bodzaszirupot fogyasztani.
  • Gyömbér: a megfázás okozta hidegrázás ellen alkalmazható, csökkenti a fájdalmakat, emésztési tüneteket.
  • Echinacea: az echinacea gyökér az egyik legszélesebb körben használt botanikai termék a megfázás és az influenza megelőzésére. Kimutatták, hogy csökkenti a megfázás súlyosságát és időtartamát. A tanulmányok szerint az echinacea olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek az immunfunkciót támogatják.
Forrás:
iStock