Egyéb kategória

Így tisztíthatjátok megfelelő módon a párnáitokat

Milyen gyakran mossátok ki a párnátokat? Nem, nem a párnahuzatot, hanem magát a párnát. Minden este ezen alszotok, úgyhogy fontos, hogy tiszta párnára hajtsátok le a fejeteket. Legalább félévente bizony javasolt kimosni, de az sem mindegy melyik típusú párnát, hogyan tisztítjátok.

vous - 2018.10.21.
Így tisztíthatjátok megfelelő módon a párnáitokat

A Good Housekeeping tisztító laboratóriumának szakértője szerint az első dolgotok párnatisztításkor, hogy nézzétek meg a párna címkéjén az útmutatást, és azt, hogy miből készült, milyen töltet van a párnátokban.

  • Rosttöltetű

Nyugodtan betehetitek a mosógépbe, csak függőlegesen helyezzétek bele. Használjatok meleg vizes finom mosás programot, végül hideg vizes öblítést és centrifugálást. Rázzátok fel a kimosott párnákat, alacsony hőfokon szárítsátok, és forgassátok gyakran.

  • Tollpárna

Szintén mosógépbarát párnatípus. Mossatok két párnát egyszerre, és kis mennyiségű tisztítószert használjatok. Állítsátok a gépet finommosásra, és dupla öblítésre. Hosszabb ideig száradnak majd, ha van rá lehetőség, tegyétek ki őket a napra.

  • Habszivacs párna

Semmiképp ne tegyétek mosógépbe. A párnát a szárítóban 20 percen keresztül szárítsátok a nem meleg levegővel működő ciklusban. A szennyezett területeket egy enyhe habos szappanoldatba mártott ruhával tisztítsátok meg, és öblítsétek le nedves ruhával. Hagyjátok, hogy a párna teljesen kiszáradjon, mielőtt visszahelyeznétek az ágyra.

Mikor jön el az ideje a párnacserének?

Ha a párnáitokat tisztán is tartjátok, időközönként akkor sem árt lecserélni őket. Onnan tudjátok, hogy ennek eljött az ideje, hogy amikor félbehajtjátok, nem tér vissza az eredeti formájába.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek