Egyéb kategória

Nektek mit jelent a boldogság szó?

A boldogság fogalmát már évezredek óta kutatják neves gondolkodók és pszichológusok. A boldogság azonban valószínűleg mindenki számára mást és mást jelent. De gondolkoztatok már azon, a ti életetekben mi adja a boldogság érzését, mit jelent számotokra ez a fogalom?

vous - 2018.10.21.
Nektek mit jelent a boldogság szó?

Úgy tűnik, hogy napjainkban elveszett a boldog szó definíciója. Ha a boldogság filozófiai történelmét nézzük, világossá válik, hogy az üzenet az elégedettség, nem pedig a túláradó öröm egyike. A boldogság pszichológiai és filozófiai meghatározása Kínában, Indiában és Görögországban csaknem 2500 évvel ezelőtt kezdődött, és Konfuciusz, Buddha, Szókratész és Arisztotelész nevéhez köthető. De a modern pszichológia ugyanúgy törekszik arra, hogy megfogalmazza ezt az érzést.

A Mind Bodygreen kognitív viselkedés terapeutája és klinikai pszichológusa például a boldogság helyett az elégedettségre helyezi a hangsúlyt, ami számára azt jelenti, hogy elégedett a testével, a tudatával és a helyzetével. Ez a beteljesült érzés, amit akkor kaptok, amikor megcsináltatok vagy végrehajtottatok valamit, amit el akartatok érni, ez az öröm származik a kívánságok és elvárások teljesítéséből. Harcoljatok azért, ami elérhető.

A legelismertebb filozófusok, tudósok és pszichológusok mind egyetértenek abban, hogy a megelégedettség érzése elérhető. Az öröm és a pezsgés pillanatai még mindig léteznek.

Számotokra mit jelent a boldogság?

Forrás:
depoitphotos, freepik
Ajánlott cikkek