Egyéb kategória

Expressz és isteni: sajtkrémleves rukkolával

A sajtkrémleves a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb levesek egyike, egyszersmind imádnivalóan finom, tartalmas és hihetetlenül jól átmelegít. Igazi villámfogás hűvösebb napokra, ami most kétféle sajttal és egy kis rukkolával készült, tényleg pár perc alatt.

vous - 2018.10.21.
Expressz és isteni: sajtkrémleves rukkolával

A sajtleves hatalmas kedvenc, pikk-pakk elkészül, elronthatatlanul egyszerű, alig pár alapanyag kell csak hozzá, és selymes, melengető és laktató fogás a jutalmunk minimális munkával. Ha vannak maradék, már nem túl csábító sajtvégeink, akkor ezek is remekül megmenthetőek, új életre kelthetőek ebben a levesben. Most karakteresebb emmentálival és krémsajttal készült, egy kis rukkolával felturbózva, ami őrülten finommá, kicsit pikánsabbá teszi.

Sajtkrémleves többféle módszerrel készülhet, nekünk ez vált be a legjobban, az ötlet pedig egy profi szakácsismerőstől származik.

A lényege, hogy a lereszelt sajtot először egy kis liszttel kell átkeverni, majd hideg folyadékkal – alaplével, tejjel vagy vízzel és belemorzsolt leveskockával – felönteni, és csak ezután tűzre tenni és összeforralni, így nem tapad össze és nem lesz nyúlós a sajt, hanem tökéletesen feloldódik, és fantasztikusan selymes lesz, a pici liszt pedig be is sűríti.

Rukkolás sajtkrémleves recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek