Egyéb kategória

Omlós csokis cookie egészségesen, csicseriborsóból

Azt eddig is tudtuk, hogy egyik kedvenc alapanyagunk, a csicseriborsó ezer és egy módon használható, de hogy hibátlan csokis keksz is készülhet belőle, az új felfedezés. És hogy mennyire finom! Omlós és ropogós, ráadásul cukormentes, lisztmentes, vegán - aki szereti az egészséges nasikat, annak kötelező kipróbálni!

vous - 2018.10.22.
Omlós csokis cookie egészségesen, csicseriborsóból

Egy csokis keksztől senki nem azt várja, hogy fehérjedús és rostokban gazdag legyen, de ha ezt is tudja, az a legeslegjobb hír! Külföldi oldalakon most nagyon tarol a csicseriborsóval készült csokis keksz, amihez egyszerű, konzerv, főtt változat az alap, teljesen növényi és mindenmentes, ráadásul omlós és ropogós, pofonegyszerű, így muszáj volt kipróbálni!

Hihetetlen, de működik! Egyáltalán nem érezni a csicseriborsót, finoman vaníliás és csokis, bármilyen magvajjal készíthető, mandulavaj, mogyoróvaj, tahini is tökéletes hozzá, az édességéről pedig némi puha datolya gondoskodik.

Ehhez érdemes az úgynevezett Medjool fajtát választani, ez igazán puha és szaftos, ezzel a legkönnyebb dolgozni, és ma már nemcsak speciális boltokban, de a kék-piros üzletlánc boltjaiban is beszerezhető elég jó áron. Ha nem áll ilyen a rendelkezésünkre, és szárazabb, aszalt datolyánk van csak, akkor azt érdemes fél órára meleg vízbe áztatni felhasználás előtt, ezzel is tökéletes lesz a csokidarabkás egészséges kekszünk.

Csokis keksz csicseriborsóból recept >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek