Otthon

Ez az otthon is elkészíthető vaníliás olaj még a leghidegebb napokon is felmelegít

A napok egyre rövidebbek és hidegebbek lesznek, a levegő egyre jobban kiszárítja a bőrötöket. Gyakran előfordul, hogy észre sem veszitek, és a bőrötök feszül, kiszárad, és néha be is gyullad. Ilyenkor próbáljátok ki ezt a vaníliás testolajat, ami segít a hideg évszak okozta bőrproblémákon.

vous - 2018.10.23.
Ez az otthon is elkészíthető vaníliás olaj még a leghidegebb napokon is felmelegít

A Mind Bodygreen szakértője azt tanácsolja, hogy a hideg okozta bőrproblémák kezelését kezdjétek egy magas minőségű testolajjal. Ehhez olyan fűszereket adhattok, mint például a vanília, a gyömbér, a kardamom és a fekete bors, amelyek magas szintű gyulladáscsökkentő antioxidánsokat tartalmaznak, és sejtregeneráló tulajdonságokkal rendelkeznek, amely által gyógyíthatják, megnyugtathatják és újraéleszthetik érzékeny bőrötöket a hidegebb hónapokban.

Vaníliás testolaj

Hozzávalók:

  • 1 csésze szezámolaj
  • 1 vaníliarúd
  • 1 teáskanál friss reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál egész fekete bors
  • 1 teáskanál kardamomhéj.

Forraljatok fel egy kis vizet egy lábosban, majd vegyétek lejjebb a hőfokot. Helyezzetek a lábosba egy hőálló üvegtálat, ebbe öntsétek bele az olajat, adjátok hozzá a kardamomot, az egész fekete borsot és a gyömbért. Nyissátok fel a vanília rudat, és a tartalmát adjátok a keverékhez. Melegítsétek 40 percen át, de ügyeljetek arra, hogy ne forraljátok. Hagyjátok kihűlni, majd szűrjétek le, és kész is. Öntsetek egy kis olajat a tenyeretekbe, és masszírozzátok bele a hidratálni kívánt bőrfelületbe.

A megmaradt olajat üvegben, hűvös, száraz helyen tároljátok, és 6 hónapon belül használjátok fel.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek