A sehány éves kislány – Egy könyv, amit minden kisgyereknek ismernie kell

Így teremtsetek magatoknak egy kis szabadidőt szülőként

Amíg egyedül, vagy párkapcsolatban, házasságban éltek, saját magatok osztjátok be az időtöket. Ha hétvégén edzeni mennétek, vagy barátnőkkel találkoznátok, csak fogjátok magatokat, és elmentek. Amikor azonban megérkezik az első baba, minden megváltozik. Van egy olyan probléma, ami a legtöbb szülő esetében előtérbe kerül: szülőként is szeretnétek néha egy kis időt magatokra szánni.

Mindkettőtöknek szüksége van néha egy kis feltöltődésre, hogy aztán teljes mértékben el tudjátok látni a szülői feladatokat. Mivel a viták csak rontanak a helyzeten, próbáljátok ki a Mind Bodygreen által javasolt alábbi megoldásokat:

  • Hívjatok át egy bébiszittert, vagy családtagot, nagyszülőt, hogy egy kis időre vigyázzon a kicsire, amíg egy kicsit magatokkal is törődtök és feltöltődtök.
  • Ma már több helyen van kisgyerekmegőrző szolgáltatás, például edzőtermekben, wellness központokban.
  • A babával közösen is kimozdulhattok, menjetek el például egy nagy sétára, így nem kell várnotok arra, hogy a mozgás iránti szükségleteteket kielégítsétek.
  • Ha a szomszédságban, baráti körben is vannak kisgyerekes szülők, néha megbeszélhetitek, hogy mikor, ki vigyázzon egy kicsit a másik gyerekére is.

Elengedhetetlen, hogy kezeljétek azokat a negatív érzéseket, haragot, amit akkor éreztek, amikor úgy gondoljátok, hogy a párotoknak több ideje jutott magára, mint nektek. Próbáljátok meg akkor megbeszélni a problémáitokat, amikor már egy kicsit lenyugodtatok. Ezek az akadályok néha elviselhetetlenek, de minden problémára akad megoldás, ha a jóakarat és a szeretet nyelvén át közelítetek egymáshoz.

Forrás:
unsplash.com