Egyéb kategória

Karfiolrizs zöldségesen, a legjobb diétás köret

A karfiolrizs az utóbbi idők nagy diétás kedvence, a morzsás állagúra reszelt karfiol ugyanis látványra nagyon hasonlít a rizsre, és kicsit lepirítva, ízlés szerint fűszerezve gyorsan és frappánsan nagyon egészséges és alakbarát fogás készíthető belőle.

vous - 2018.10.26.
Karfiolrizs zöldségesen, a legjobb diétás köret

A karfiol a diétázók egyik kedvenc zöldsége, hiszen rengeteg laktató és egészséges, az anyagcserére jó hatással lévő rostot tartalmaz, viszont kalóriaszegémy, 100 g csak 27 kcal energiát tartalmaz, tele van B-, C- és K-vitaminnal, sok  vasat, kalciumot és káliumot tartalmaz, és ha nem főzzük rommá, akkor nagyon finom.

A karfiol "rizsként" való felhasználása igazi főnyeremény, merthogy tényleg nagyon finom, itt inkább sül, mint fő a morzsásra aprított vagy reszelt zöldség, és nagyon kellemes, kicsit diósabb íze lesz, ráadásul percek alatt elkészül, és fűszerekkel, más zöldségekkel is feldobható. Az alábbi recept köretként, de akár vegán egytálételként is remek, kis répával, kápiapaprikával, gyömbérrel és fokhagymával készül, de bátran variálható a fűszerezés és a zöldségkombináció is, rengeteg lehetőséget rejt ez a csupa zöldség, egészséges fogás.

Az elkészítéshez és a hozzávalókhoz kattintsatok IDE!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek