Egyéb kategória

Van egy titkos receptem, így hetente csak egyszer főzök

A pénz megtakarításának egyik feltétele, hogy az időnket is jól osztjuk be. Ehhez személyre szabott jó tanácsot senkinek se tudnék adni, hiszen annyira eltérő élethelyzetekben lehetünk: ami beválik nekem, az nem biztos, hogy egy három műszakban dolgozó, 3 gyerekes anyukának is pont oké, de az se biztos, hogy rálelnék a szuper megoldásra valaki más számára, aki meg kényszer túlórázik heti háromszor, mert ha nem, kirúgja a főnöke.

vous - 2018.10.27.
Van egy titkos receptem, így hetente csak egyszer főzök

Eltérő mennyiségű idő áll a rendelkezésünkre és emellett van egy sor egyéb szempont is, ami befolyásolja, hogy a nem közvetlenül pénzkereséssel töltött időn felül mire tudunk-akarunk időt szánni. Mert pihennünk is kell. Meg a gyerekkel is foglalkozni kell. És a párunk is igényelné a szeretgetést. A kutyát meg kell etetni, sétáltatni, a halak akváriumát meg ki kellene takarítani. Meg úgy egyébként is rendbe kéne kapni a lakást. És persze a főzés, azt se lenne szabad elhanyagolni, annál inkább se, mert

a legtakarékosabb megoldás egy család étkeztetésénél a főzés.

Szerintem alapból tudja mindenki, hogy a rendelt, vagy étteremben becsomagoltatott, elhozott kaja drága (jóval drágább annál, mint amennyiből mi ki tudjuk hozni). Most nem számolom ki pontosan, csak az arányokat szeretném érzékeltetni: ha egy adag rántott csirkemellszelet, petrezselymes burgonya, uborkasali 1290 forintba kerül, tuti, hogy abból pénzből otthon minimum három adagot lehet az asztalra tenni, de lehet, hogy többet. (Plusz nem torlódik az otthonunkban a szállítódobozok műanyaghulladéka – szerintem már ez is kész haszon.)

De állítom: időgazdálkodásra általános, konyhakész recept nincs – vagy nem ismerem azt –, én csak azt tudom megosztani veletek, ami nálam valamennyire bevált, tekintve, hogy jelenleg minden nap ingázom, hétköznap se erőm, se időm a főzésre fókuszálni.

Éppen ezért hetente egyszer egy napot szánok (nagy) bevásárlásra, (nagy) főzésre. Ez általában a szombat, de ha valami szuper idő van és találunk (kitalálunk) magunknak valami király programot, akkor a vasárnap "szalad" el ezzel a házias munkával. Tudom, hogy nem mindenkinek annyira vonzó a gondolat, hogy hosszú órákig kell a konyhában tenni venni, de nekem az a tapasztalatom, hogy akkor is sok idő megy el a főzéssel, ha csak egy napra, egy fogást dobok össze. Akkor is rendetlenség lesz, akkor is mosogatni kell, akkor is úszik a nap.

A cikk itt nem ér véget, itt >>> olvashatjátok a folytatást!

Ajánlott cikkek