Isteni körtés mandulatorta, az őszi sütikedvenc

Isteni körtés mandulatorta, az őszi sütikedvenc

Ha klasszikus őszi süti, akkor az almás és diós, ami tényleg zseniális, de kóstoltatok már körtés-mandulás, puha és könnyű, illatos és szájban szinte szétomló csodát? Érdemes, mert bőven felveszi a jóval népszerűbb almás sütikkel a versenyt, és most van szezonja, ráadásul ez a recept egyszerű is, és tényleg isteni.

Fel nem foghatjuk, hogy a körtének miért jut mostoha sors, amikor az egyik legfinomabb őszi gyümölcs, és süteménybe téve is fantasztikusan finom. Jó, talán az lehet az ok, hogy érzékenyebb, mint az alma, hol túl kemény, pár napig tökéletes, tána pedig már felejtós, vagyis meg kell találni a jó pillanatát - de akkor viszont mennyei, aromás, lédús csak magában is, vagy éppen sütibe pakolva.

Ezzel a puha és illatos mandulás tésztával páratlan párost alkot a körte, szaftos és lágy az egész, hosszan friss marad, a körtedarabok olvadnak a szájban, közben a mandulának köszönhetően van egy kis ropogósság is a tésztában. Sütimennyország, amit bátran nevezhetünk tortának is kerek formában sütve, és tovább is gondolható egy kis reszelt gyömbérrel vagy csokidarabokkal a tésztában...

Hozzávalók és az elkészítés menete ITT!

Forrás:
Depositphotos