Egyéb kategória

A gyapjú örök darab, így bánjatok vele, hogy még sokáig hordhassátok kedvenceiteket

Közeleg a tél, úgyhogy itt az ideje, hogy előkapjátok a pihe-puha, meleg gyapjúpulcsit, gyapjúsálat a szekrény mélyéről. Egy csodás gyapjúholmit persze nemcsak egy szezonra szerez be az ember. Ahhoz azonban, hogy kedvenc darabjaitok sokáig megőrizzék szépségüket, nem árt, ha megtanuljátok, hogyan bánjatok a gyapjúval.

vous - 2018.11.01.
A gyapjú örök darab, így bánjatok vele, hogy még sokáig hordhassátok kedvenceiteket

Az Eco-Age megmutatta, hogyan mossátok, szárítsátok és tároljátok kedvenc gyapjúból készült ruhadarabjaitokat, hogy ruhatáratok örök darabjai maradjanak még sok-sok télen át.

Mosás

A gyapjú holmit nem szabad túl gyakran mosni, inkább kiterítve szellőztessétek át többször. Amikor mosásra kerül a sor, a következőkre figyeljetek:

  • Kézi mosáskor tegyétek a gyapjú holmit hideg vízbe, amibe egy csepp folyékony mosószert keverjetek, öblítsétek át párszor, majd csavarjátok egy törölközőbe, hogy kicsit száradjon.
  • Mosógépben: válasszátok a gyapjúmosás funkciót, mossátok alacsony hőmérsékleten.

Szárítás

Ne szárítsátok szárítógépben, inkább hagyjátok a levegőn megszáradni. Vagy helyezzétek a ruhadarabot egy törölközőre, és hagyjátok azon száradni. Kézi mosás után csavarjátok fel a törölközőre tett gyapjúruhát, és csavarjátok ki belőle először a felesleges vizet.

Tárolás

Ügyeljetek rá, hogy amikor tavaszra elteszitek a gyapjúholmit, tároljátok pamut táskában, vagy használjatok a szekrényben molyirtót, mert sajnos a molyok is imádják a gyapjút. A kötött gyapjú ruhaneműket tarthatjátok szépen összehajtva a fiókokba. A szőtt ruhákat fel lehet függeszteni a szekrényben, de csak a párnázott vállfákkal.

Újrahasznosítás

A gyapjú évekig megőrzi szépségét, ha megfelelően kezelitek, tároljátok. Ha mégis meguntátok, ajándékozzátok oda egy barátotoknak, vagy jótékonysági célra. A ruházati cikkek további kilenc hónapra történő meghosszabbítása a széndioxid-, hulladék- és vízfelhasználást mintegy 20-30 százalékkal csökkenti.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek