gyerek net

Ti hogyan nevelitek gyermekeiteket a technológia világában?

Shefali Tsabary, klinikai pszichológus az ego szerepéről, a szociális média és a technológia pszichológiai hatásairól mondta el véleményét a gyereknevelés kapcsán. Fontos, hogy lássátok azt, hogy a mai gyerekek már egy másfajta, technológia uralta világban nőnek fel, és segítenetek kell számukra megtalálni a céljaikat.

Shefali Tsabary, klinikai pszichológus és gyereknevelésről szóló könyvek szerzője a Mind Bodygreen szerint szakértelemmel integrálja a keleti és a nyugati filozófiákat, hogy segítsen a szülőknek - és az egész családnak - boldogabbá és tudatosabbá válni.

Véleménye szerint a gyerekek ugyanúgy tanítják a szülőket, ahogy a szülők a gyerekeket.

A pszichológus szülőként arra is ösztönöz titeket, hogy ismerjétek el és értsétek meg, hogy az ego hogyan játszik szerepet a döntéshozatali folyamatban. A szociális média és a technológia pszichológiai hátrányba hozza gyermekeiteket azáltal, hogy kevésbé lesznek képesek arra, hogy az egyedüllétet, az elutasítást vagy a várakozást kezeljék. Az igazság az, hogy a mai gyerekek másfajta életet élnek, mint régen, ezért fontos, hogy szem előtt tartsátok a perspektíváitokat. Gondoljátok át a szabályokról, fegyelemről kialakított képeteket, és segítsetek a gyerekeiteknek, hogy megtalálják a céljaikat.

Forrás:
iStock