Padlizsános tészta egyszerűen, mediterrán ízekkel

Padlizsános tészta egyszerűen

Az idei ősz annyira meleg és napfényes volt eddig, hogy még mindig terem a hazai padlizsán és paradicsom, így ezekkel még egy kis nyárutót csempészhetünk a tányérunkba, akármilyen furcsán hangozzék is ez október második felében. De élvezzük ki, amit ad a természet, például egy ilyen frappánsan egyszerű és isteni finom mediterrán fogással!

Minimális alapanyag, maximális élvezet, gyors és egyszerű - ezért szeretjük a mediterrán, olaszos tésztákat. Ez a fogás kevés alapanyaggal készül, mégis nagyon finom, a nyár ízeit csempészi a tányérra, és ízlés szerint bármilyen mediterrán fűszerrel, más zöldséggel, kapribogyóval vagy akár aszalt paradicsommal is felturbózható.

A szószba egy kis szardellafilé is került - ez akár el is hagyható -, de rengeteg ízt ad az ételnek, egyáltalán nem lesz tőle halas jellegű, de hamisítatlan mediterrán ízvilágot ad a zöldséges ragunak. Nagyon kevés elég belőle, kiadós és hosszan eláll, fűszerként használandó inkább, és érdemes kísérletezni vele, megéri!

Cookta2018. október 25.

Az idei ősz annyira meleg és napfényes volt eddig, hogy még mindig terem a hazai padlizsán és paradicsom, így ezekkel még egy kis nyárutót csempészhetünk a tányérunkba, akármilyen furcsán hangozzék is ez október második felében. De élvezzük ki, amit ad a természet, például egy ilyen frappánsan egyszerű és isteni finom mediterrán fogással!

Minimális alapanyag, maximális élvezet, gyors és egyszerű - ezért szeretjük a mediterrán, olaszos tésztákat. Ez a fogás kevés alapanyaggal készül, mégis nagyon finom, a nyár ízeit csempészi a tányérra, és ízlés szerint bármilyen mediterrán fűszerrel, más zöldséggel, kapribogyóval vagy akár aszalt paradicsommal is felturbózható.

A szószba egy kis szardellafilé is került - ez akár el is hagyható -, de rengeteg ízt ad az ételnek, egyáltalán nem lesz tőle halas jellegű, de hamisítatlan mediterrán ízvilágot ad a zöldséges ragunak. Nagyon kevés elég belőle, kiadós és hosszan eláll, fűszerként használandó inkább, és érdemes kísérletezni vele, megéri!

Padlizsános tészta

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb padlizsán
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szardellafilé
  • 1 teáskanál cukor
  • csipetnyi csili
  • 30 dkg friss tagliatelle - vagy más tészta
  • kevés olívaolaj
  • reszelt parmezán vagy más sajt
  • só, bors

Az elkészítését ITT tudjátok megnézni!

Forrás:
Depositphotos