Egyéb kategória

Ezért érdemes rendszeresen tisztítanotok a zuhanyfejet

Belegondoltatok már abba, vajon mi rejlik a zuhanyfejben? A zuhanyzáskor használt, forró vizet adó zuhanyfej, amitől azt várjátok, hogy tiszták lesztek, bizony rejthet ártalmas baktériumokat. Ezért ügyeljetek a rendszeres tisztítására!

vous - 2018.11.10.
Ezért érdemes rendszeresen tisztítanotok a zuhanyfejet

Kiderül, hogy baktériumok boríthatják a zuhanyotok fejét, amiből a vizet magatokra engeditek, és ez negatív hatást gyakorolhat az egészségetekre. Ne feledjétek, hogy nem minden baktérium ártalmas, de a Mind Bodygreen által közölt új tanulmány szerint lehet, hogy a mikobaktériumokra figyelni kell. A Colorado Egyetem kutatói megállapították, hogy Amerikában a mikobaktériumok gyakoribbak a közönséges csapvízzel ellátott zuhanyfejekben, mint a kútvízben. Ez a földrajzi eltérés azért lehet, mert a mikobaktériumok ellenállnak az Egyesült Államokban általánosan alkalmazott klóralapú fertőtlenítésnek.

A kutatók azt remélik, hogy ez a kutatás további vizsgálatokat eredményez a vízkezelő rendszerekben és a vízvezetékekben használt anyagokkal, hogy kitalálják, hogyan csökkenthetik a rossz baktériumokból eredő egészségügyi kockázatokat.

Bár a kutatás az Egyesült Államokra vonatkozott, azért nem árt, ha ti is rendszeres időközönként megtisztítjátok, fertőtlenítitek a zuhanyfejeket. Ez ugyanis egy olyan nap, mint nap használt tárgy, melynek tisztán tartására nem fordítunk elég figyelmet.

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek