Csicseriborsó fűszeres szószban vegán mindenmentes

Mindenmentes, egészséges és nagyon finom: fűszeres csicseriragu

Vannak, akik könnyen lemondanak a húsról és az állati alapanyagokról, mások jobban ragaszkodnak a megszokott alapanyagokhoz, de ma már szerencsére mindenki tudja, hogy az egészségünknek, alakunknak és a környezetünknek is jót teszünk, ha olykor beillesztünk egy-egy vegán fogást is az étrendünkbe. Van, akinek már könnyen megy, van, aki még csak barátkozik vele - ez a csicseris fogás isteni, és mindenkinek jól jöhet!

A rendíthetetlen diétázóktól a mentes étrendeket követőkig, a fűszeres, indiai ízek kedvelőitől a húsimádókig, a laktató, egyszerű és olcsó ételek híveitől a fehérjében gazdag fogásokat keresőkig mindenkinek ajánljuk ezt az elképesztően ízletes, szaftos, gazdag fogást, ami ráadásul nagyon egyszerű is.

A hozzávalók listája elsőre hosszúnak tűnhet, de csak a fűszerek sokasága miatt, ezektől viszont isteni lesz. Tele van rosttal, fehérjével, rengeteg ízzel, krémes és fűszeres, ráadásul a szósz fele eltehető vagy lefagyasztható egy későbbi alkalomhoz is, ami direkt praktikus - ebben az esetben a lenti receptben a konzerv csicseriborsó és spenót fele kell ehhez a zseniálisan fűszeres, laktató fogáshoz.

Csicseriborsó spenóttal, fűszeres szószban recept >>>

Mengyán Eszter Holy Duck

Késsel-villával a Földért – Mire jó a húsmentes hétfő vagy a hétköznapi vegaság?

Imádom a húst. Többnyire bármilyen formában. Az utóbbi időben teljesen rákattantam a cafatos változatra. Tudjátok, amit lassúfőző edényben készítenek sok-sok órán keresztül, hogy végül szálakra puhuljon, majd úgy kerüljön a félbevágott szendvicsalap szorításába. A húst viszont az utóbbi időben meghagyom kulináris különlegességnek. Elmesélem, miért.

Forrás:
Depositphotos