Egyéb kategória

Azért veszünk újat, mert nem tudjuk, hol a régi

Mostanában többször túrom át a szekrényt, mint máskor. Nem, nem jól fogalmazok: másként túrom fel a szekrényt. Régebben lendületből, dühösen, mert az biztos, hogy sose találtam meg azt a ruhadarabot, amit kerestem. Mostanában azért nézem át, hogy tudjam, mim van.

vous - 2018.11.10.
Azért veszünk újat, mert nem tudjuk, hol a régi

Szelektálok rendületlenül. Csoportosítok. És nem csak a kötelező téli-nyári ruhatár cserél helyet, hanem teljesen új kategóriákat állítok fel. Próbálkozom szín szerint, vagy éppen egy hétre előre összedobok szetteket – ennek leginkább reggelente veszem hasznát, amikor időt spórolok azzal, hogy nem kapkodok fejvesztve. Nincs olyan, hogy nem tudom, mit veszek fel, mert tudom. Már előző este tudom, sőt, ha az időjárás nem írja át nagyon az elképzeléseimet, akkor egy héttel előre tudom, mit veszek fel.

Ennek több haszna is van:

  • nincs stressz reggelente, nyugiban iszom meg a második kávém,
  • nem kapkodok, marad időm szűk 20 percet tornázni, jógázni, bringázni – kedvem szerint,
  • sose indulok útnak foltos, szakadt, szűk lett… leesett gombú ruhában – van időm csekkolni a ruhákat,
  • több időm marad a gyerekre, a páromra, a lakásra,
  • több pénzem marad.

Igen, több pénzem marad. Megfigyeltem ugyanis, hogy több egyforma (legfeljebb egy árnyalattal sötétebb, világosabb), de egyébként hajszálra egyforma felsőm is van a szekrényben. Ennek oka egyértelműen az, hogy évek óta fogalmam se volt mim van. Viszont tetszett egy fazon, így újra meg újra megvettem. Ha a turiban vásároltam ugyan, de akkor is megvettem, pénzt adtam ki újra meg újra ugyanarra az örömre.

Vagy megvettem azért mert tudtam, hogy van nekem olyan, csak fogalmam se volt, hol van. Nem tudtam hova tettem. Annyi holmim volt, hogy a reggeli kapkodásnál esélytelen volt, hogy ráakadjak. De azt akartam majd valamikor felvenni, így megint megvásároltam.

Így van talán másnál is, és nem csak a ruháknál. Hanem? A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok >>>

Ajánlott cikkek