Egyéb kategória

Mi a baj ezzel a címlappal?

A GQ magazin az Év Nőjének választotta Serena Williams teniszcsillagot, azonban a borítón a nő szót idézőjelbe tették. Ez az idézőjel pedig igen nagy vihart kavart a rajongók körében.

vous - 2018.11.15.
Mi a baj ezzel a címlappal?

A férfidivat-magazin aktuális számának borítóján Serena Williams látható, akiről legutóbb botrányos U.S. Open szereplése kapcsán írtunk. Az újság címlapján az Év Férfijait írták át az Év "Nője" címre. A rajongók szerint azonban az, hogy ilyen látványosan idézőjelbe került a nő szó, nem arra utal, hogy ezúttal nemcsak férfiakat, hanem nőt is választottak a címre, hanem arra, hogy megkérdőjelezik a sportoló nőiességét. Ennek alapját az adja, hogy korábban már maga Williams is, akit több sértés is ért már külseje miatt, beszélt arról, hogy testalkata miatt sokan szinte férfiként tekintenek rá, és arra céloznak, hogy inkább a férfisportolók közé tartozik.

Objektum doboz

„Mindenki, aki szerint ez teljesítmény, vegye fontolóra Serena karrierjét, és azt, hogyan kérdőjelezték meg eddig az ő és Venus nőiességét az emberek, azért, mert erősek és atlétikusak. Ebben a kontextusban ez egy nagyon rossz választás volt – írta egy twitterező.

Ajánlott cikkek