Otthon

A narancshéj második élete – illatosító házilag

Itt a narancs és a mandarin szezonja, mostantól néhány hónapon át sok fogy belőle majd, a héja pedig a legtöbb esetben landol a kukában. Mielőtt kidobnánk, adjunk neki még egy esélyt, és illatosítsuk be vele a lakást, néhány fűszerrel együtt!

vous - 2018.11.15.
A narancshéj második élete – illatosító házilag

Ahogy kuckózósra fordul az időjárás és rövidülnek a napok, a legtöbb lakásban előkerülnek a mécsesekkel melegített illatosítók, párologtatók, felfrissítjük az aromaolajaink gyűjteményét. Az illat otthonossá, meghitté teszi a lakásunkat, nem mellesleg jó hangulatjavító és stresszoldó. Ugyanezt illóolajok nélkül is elővarázsolhatjuk:

csak néhány fűszerre, gyógynövényre van szükségünk, illetve a meghámozott narancsok, citromok, mandarinok héját is tökéletesen felhasználhatjuk.

Nem kell túl nagy praktikára gondolni, valójában pofonegyszerű a dolog, hiszen az aroma- és illatanyagokat, ami itt a citrusok héja és a fűszerek, egyszerűen csak vízbe téve fel kell forralni, majd gyöngyöztetve párologtatni egészen alacsony hőfokon. Ha szeretjük a gyertya táncoló lángját, akkor a főzetből át is önthetünk a mécseses párologtatóba, a többit pedig kihűlve a hűtőbe tehetjük, és napokig kitart a házi illatosítónk.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek