Egyéb kategória

Fedezzétek fel az Abhyanga masszázs csodálatos hatását

Amikor ayurvédikus masszázsterapeutaként dolgoztam, a "masszázsok királynője", az Abhyanga volt a legnépszerűbb szolgáltatásom a pácienseim körében.

vous - 2018.11.19.
Fedezzétek fel az Abhyanga masszázs csodálatos hatását

A tradicionális, indiai Abhyanga masszázs ugyanis az egész testre kiterjed (az intim részek kivételével), és nemcsak az ellazító, relaxáló hatása rendkívüli, de enyhíti az izomfájdalmakat és megnöveli az energiaszintet is. Az olajos masszázsoknak az őszi-téli időszakban különösen nagy jelentőségük van, hiszen ilyenkor a bőrünknek és a szöveteinknek a levegő szárazsága miatt plusz hidratálásra, táplálásra, az ízületeknek pedig plusz "kenőanyagra" van szükségük az ayurvédikus szemléletmód szerint.

Tudom jól, hogy sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy akár rendszeresen, akár csak alkalmanként masszőrhöz járjon, de emiatt

nem kell lemondani a masszázs testet-lelket ápoló, áldásos hatásairól. A megoldás az önmasszázs!

Az önmasszázshoz minden esetben kellemes szobahőmérsékletű, vagy annál melegebb, de még nem forró olajat használok, amely kizárólag természetes, növényi eredetű alapanyagokat tartalmaz. A masszázs technikájának köszönhetően a hatóanyagokban gazdag olaj mélyen a bőrbe szívódik, így elősegítve a méregtelenítési folyamatokat. Hatására aktiválódnak a szervezet természetes öngyógyító mechanizmusai is.

Az önmasszázzsal akár ugyanazt a mély testi, és lelki relaxációs állapotot is elérhetjük, mintha ellátogattunk volna egy masszázsstúdióba.

Ha valaki tud szánni önmagára napi, körülbelül 10 percet, és rendszeresen masszírozza magát, akkor ez a rituálé segít megteremteni a test, a lélek és a szellem egyensúlyát is. A relaxációs állapot kialakulása megnyugtatja az idegrendszert, de a lazító, nyugtató hatás mellett a test, a szellem és a tudat is felfrissül.

Az Abhyanga masszázs és önmasszázs nemcsak betegségek kiegészítő gyógymódjaként, de egészségmegőrzésre és közérzetjavításra is kiváló. A borongós őszi-téli napokon hatásosan elűzi a rosszkedvet és depressziót is.

Az önmasszázs lépéseit és a róla készült fotókat ide kattintva nézhetitek meg >>>

Ajánlott cikkek