Egyéb kategória

3 egyszerű lépés, amikkel fejleszthetitek az intuíciótokat

Az intuíció egy belső irányító rendszer, amely arra szolgál, hogy segítsen navigálni az életen keresztül, közelebb hozva a lélek vágyát. Jobb, ha hallgattok az intuíciótokra, ám mégis nehéz ezt megtenni, mert néha a belső navigációs rendszeretek ellentétes a logikusabb, racionálisabb és szocializált részetekkel. Néhány egyszerű lépéssel közelebb kerülhettek a megérzéseitekhez.

vous - 2018.11.20.
3 egyszerű lépés, amikkel fejleszthetitek az intuíciótokat

Az intuíció a lélek munkája, a lelketek beszél hozzátok a megérzéseiteken keresztül, és sokszor bizony jó, ha hallgattok rá. A Mind Bodygreen szerzője három egyszerű lépésen keresztül vezet vissza titeket az intuícióitok felé.

Figyeljetek

Könnyűnek hangzik, a rohanó világunkban mégis nehéz az odafigyelés. Fordítsatok több figyelmet testetek reakcióira, hogyan reagál bizonyos helyzetekre. Próbáljátok ki az alábbi gyakorlatot: nyújtsátok ki a lábatokat a padlón, tegyétek az egyik kezeteket a szívetekre, a másikat a hasatokra, majd lélegezzetek mélyen. Éreztek valahol feszültséget vagy fájdalmat? Vannak olyan tartós érzelmek, amelyeket figyelmen kívül hagytok?

Tiszteljétek az érzéseiteket azzal, hogy hallgattok rájuk

Persze nem minden kis szeszélyre kell figyelnetek. de a fontos sugallatokra igen. Próbáljátok meg hangosan kimondani a tükör előtt, hogy min fogtok változtatni, majd mondjátok el a családotoknak, barátaitoknak is. Így nagyobb eséllyel meg is valósítjátok.

Adjatok időt magatoknak

Volt már olyan, hogy sokat gondolkodtatok egy dolgon, de nem jött a megoldás? Ilyenkor, ha egy kicsit kikapcsoltok, sétáltok egyet, rutinfeladatokkal foglalkoztok (ruhahajtogatás, vasalás, pakolás), akkor jut csak eszetekbe az igazán jó megoldás. Találjátok meg, hogy számotokra mikor jön el az az „alfa” állapot, amikor sokkal inkább a megérzéseitekre tudtok figyelni.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek