Egyéb kategória

Ez az 5 leggyakoribb ok, amiért nem tudjátok végigaludni az éjszakát

Elég egyszer felébredni éjszaka ahhoz, hogy az egész alvásunkat tönkretegye, főleg, ha nem tudunk visszaaludni, vagy csak nagyon nehezen. Az éjszakai felébredés oka sokféle lehet. Ez az 5 leggyakoribb ok, amiért nem tudjuk végigaludni az éjszakát. Szerencsére tehetünk ellene: ha kitaláljuk, hogy miért ébredünk fel rendszeresen, megpróbálhatjuk kiküszöbölni a problémát.

vous - 2018.11.21.
Ez az 5 leggyakoribb ok, amiért nem tudjátok végigaludni az éjszakát

Fontos, hogy meggyőződjünk róla, nem valamilyen egészségügyi ok áll a háttérben, bár az életmódbeli okok is az egészségünk rovására mehetnek, hiszen mindenki számára fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás. Jó hír azonban, hogy némi változtatással kiküszöbölhejük az éjszakai felébredéseket, ezzel is hozzájárulva az egészséges alváshoz. Íme, ez az 5 leggyakoribb ok, amiért nem tudjuk végigaludni az éjszakát.

Koffein

Amellett, hogy a túlzott koffeinfogyasztás is árthat a jó alvásnak, az sem mindegy, hogy mikor isszuk meg az utolsó olyan italunkat, amely koffeint tartalmaz. Általános vélemény, hogy este hat óra után már nem ajánlott, de ha lehet, még ennél is hamarabb igyuk meg az utolsó kávét vagy teát.

Éjszakázás, alkoholfogyasztás

Fontos, hogy meglegyen a megszokott rutinunk, vagyis törekedjünk arra, hogy ugyanakkor aludjunk és keljünk minden nap. Az éjszakázások, a bulizás ezt felboríthatja, nem beszélve az ilyenkor esetleg elfogyasztott alkoholról, ami megint csak megakadályozza, hogy nyugodtan kipihenjük magunkat.

Nézzétek meg a többi 3 okot is!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek